MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δρ. Κωστρίκκης: Που οφείλεται η μικρή αύξηση κρουσμάτων και πότε θεωρεί ότι θα επανέλθουμε στην κανονικότητα

Advertisement

Sponsored by exness

Λόγω νέας μετάλλαξης η αύξηση των κρουσμάτων εκτιμά ο Καθηγητής Κωστρίκκης – Ικανοποιητικό το ποσοστό εμβολιαστικού προγράμματος στην Κύπρο – Πότε θεωρεί ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα – Κουρασμένοι οι πολίτες και χρειάζονται εμψύχωση

Αλλαγή «σκυτάλης» γίνεται αυτή την στιγμή στην Κύπρο από το Δέλτα στο Δέλτα plus, δήλωσε ο Καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Λεόντιος Κωστρίκης, προσθέτοντας πως έχουν βρεθεί τα πρώτα δύο κρούσματα του Δέλτα plus .

Advertisement

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ Κωστρίκκης, ο οποίος ήταν ο κύριος ομιλητής σε διάλεξη του Ιεροκηπείου Ελεύθερου Πανεπιστήμιου με συνδιοργανωτές τον Δήμο Γεροσκήπου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ράδιο Πάφος, ανέφερε πως φαίνεται να υπάρχει μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων που πιθανώς να οφείλεται στη νέα μετάλλαξης. Αυτό είπε θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα όταν θα έχουμε την ευκαιρία να μελετήσουμε τις αλληλουχίες των λοιμώξεων από την 1η εβδομάδα του Οκτώβρη μέχρι το τέλος.

Ερωτηθείς για το ποσοστό εμβολιασμού στην Κύπρο, ο κ. Κωστρίκκης ανέφερε πως μέχρι τώρα είναι ικανοποιητικό, ωστόσο ,όπως είπε, φέρεται να εισέρχεται σε μια στασιμότητα, όσον αφορά τους εμβολιασμούς του πληθυσμού και όσον αφορά επίσης τους εμβολιασμούς που έχουν να κάνουν με την 3η δόση. Σημείωσε ότι χρειάζεται μια ανάκαμψη του ηθικού των Κυπρίων για να συνεχίσουν τους εμβολιασμούς.

Ακολούθως, ο κ. Κωστρίκκης ανέφερε πως οι πολίτες είναι εξαιρετικά κουρασμένοι με την πανδημία, όπως και οι πολίτες πολλών άλλων χωρών. Πρόσθεσε πως εμείς στην Κύπρο πήγαμε πάρα πολύ καλά σε σύγκριση με άλλες χώρες, ωστόσο παρατήρησε πως αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία, είναι να ολοκληρωθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και πως για αυτό χρειάζονται ακόμα μερικές ποσοστιαίες μονάδες.

Πρόσθεσε ακόμη πως ο ίδιος θα επιθυμούσε να εμβολιαστεί το 85% αν είναι δυνατόν, αλλά και οι πολίτες που έχουν περάσει τους τέσσερις μήνες από την 2η δόση να κάνουν και την 3η δόση. Ευελπιστούμε συνέχισε, ότι «αυτή η νέα μετάλλαξη το Δέλτα plus δεν θα είχε τις επιπτώσεις που είχε το Δέλτα», εκτιμώντας πως δεν θα υπάρξει δημιουργία νέου επιδημιολογικού κύματος, αλλά ίσως να καθυστερήσει να παρέλθει το υφιστάμενο κύμα που υπάρχει αυτή την στιγμή.

Ερωτηθείς πότε εκτιμά να ξεπεραστεί η κατάσταση για να επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς ο κ. Κωστρίκκης είπε πως αυτό είναι πολύ δύσκολο να το υπολογίσει κάποιος αναφέροντας πως η κάθε χώρα έχει τις δικές της προβλέψεις.

Εγώ συνέχισε, «νομίζω ότι η δική μας η χώρα μέχρι το τέλος του 2021 με αρχές του 2022 θα έρθει σε μια σχετική ηρεμία νοουμένου ότι θα φτάσουμε τα ποσοστά του εμβολιαστικού προγράμματος που αναμένουμε».

Ο Διευθυντής του Ράδιο Πάφος – Παγκύπρια, Φώτης Νικολαϊδης, ανέφερε πως ένας δυναμικός και ενδιαφέρων κύκλος διαλέξεων προσκαλεί τους κατοίκους όλων των ηλικιών της Πάφου σε ένα γόνιμο διάλογο για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας σήμερα.

Η διάλεξη είχε θέμα: «Εμβολιασμός κατά της Covid-19 και οι επερχόμενες μεταλλάξεις του ιού SARS-Cov-2».

Σε χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Γεροσκήπου, Κυριάκος Χατζηβασίλης, σημείωσε πως ο 18ος κύκλος διαλέξεων του Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου είναι πολύ δυναμικός και δίνει προοπτικές για την ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου για τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τη κοινωνία μας , αλλά και για θέματα ειδικού ενδιαφέροντος. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο ο κ. Χατζηβασίλης σημείωσε πως μέσω από την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια, καθιερώθηκε ως σημαντικός πόλος, πολιτιστικής, πνευματικής αλλά και κοινωνικής ανάπτυξης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal