MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δρ. Καραγιάννης στη CT: «Ίσως να φτάσαμε στην κορύφωση και υπάρχει ακτίδα φωτός… Κρίσιμες οι επόμενες μέρες»

Advertisement

Sponsored by exness

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την πορεία της πανδημίας – Δεν αποκλείονται αυστηρότερα μέτρα εάν δεν μειωθούν τα κρούσματα – Ακτίδα φωτός βλέπει ωστόσο ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης – Τι προβλέψεις κάνει για τα αποτελέσματα των επόμενων ημερών

Την άποψη ότι πιθανόν να έχουμε ήδη φτάσει στην κορύφωση της καμπύλης του νέου κύματος κορωνοϊού στη χώρα μας, εκφράζει με δηλώσεις του στη Cyprus Times, ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Advertisement

Όπως λέει ο Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, μπορεί να μην έχουμε σαφή εικόνα και τα αποτελέσματα να μας προβληματίζουν, όμως «υπάρχει μία μικρή ακτίδα φωτός από τα χθεσινά αποτελέσματα».

Ερωτηθείς για το πώς μεταφράζει αυτή την «ακτίδα φωτός» που αναφέρει, διευκρινίζει ότι «τα χθεσινά αποτελέσματα μας δείχνουν μία μικρή μείωση στην εγχώρια μετάδοση στην κοινότητα. Επίσης σημαντικό ήταν και το γεγονός ότι μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας είχαμε λιγότερα θετικά κρούσματα που αναλογούν στο 1 θετικό στα 20-22 τεστ περίπου και την ίδια ώρα είχαμε και μόνο 8 κρούσματα από ιχνηλάτηση».

«Σήμερα και αύριο όπως επισημαίνει πιθανόν να έχουμε μειωμένο αριθμό κρουσμάτων αφού είναι κλειστά και δύο μεγάλα χημεία, ωστόσο ανυπομονούμε να δούμε τα αποτελέσματα των επόμενων ημερών για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες» είπε.

Κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση, ξεκαθαρίζει επίσης ότι εάν δεν δούμε την επιδημιολογική εικόνα να καλυτερεύει και τους αριθμούς να μειώνονται σίγουρα θα έρθουν αυστηρότερα μέτρα.

Όσον αφορά τα αυξημένα κρούσματα σε Κυπερούντα και πόλη Χρυσοχούς ο Δρ. Καραγιάννης αναφέρει ότι, αυτά μπορούν να απομονωθούν εύκολα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network