MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δρ.Καραγιάννης: «O κόσμος να μην συνωστίζεται στις δειγματοληψίες… Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα των rapid test αλλά…»

Advertisement

Sponsored by exness

Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα των rapid test αλλά… όχι αντιπροσωπευτικά – Υπομονή και τήρηση των μέτρων συστήνει στο κοινό ο Δρ.Καραγιάννης – «Οι πολίτες να μην συνωστίζονται έξω από τους χώρους δειγματοληψίας» λέει – Πότε αναμένεται να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα εάν αποδίδουν τα νέα μέτρα

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε σε δηλώσεις του στη Cyprus Times ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, για την αποδοτικότητα των νέων μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ, σε μία προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Advertisement

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι αποδίδουν τα μέτρα, λέει «θεωρώ ότι είναι νωρίς ακόμα, ωστόσο αυτές τις δύο ημέρες είχαμε χαμηλότερα αποτελέσματα με αρκετά τεστ. Αν συνεχίσουμε έτσι σημαίνει ότι τα μέτρα αποδίδουν και θεωρώ είναι θέμα χρόνου και είμαι αισιόδοξος».

Ερωτηθείς για τα πρώτα αποτελέσματα των rapid test ο κ. Καραγιάννης επισημαίνει ότι «είναι ενθαρρυντικά, ωστόσο δεν είναι ακριβώς αντιπροσωπευτικά».

Καλύτερη εικόνα τόσο για τα μέτρα, όσο και την κατάσταση θα έχουμε όπως τονίζει ο Δρ.Καραγιάννης, μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, καλώντας το κοινό να συνεχίσει να τηρεί τα μέτρα.

Κληθείς να σχολιάσει τις ουρές που σχηματίζονται καθημερινά για τα τεστ εργαζομένων, τόνισε ότι «ο κόσμος θα έπρεπε να κρατάει από μόνος του αποστάσεις, καθώς δεν μπορούν να τους διευθύνουν οι νοσοκόμοι. Θα ήταν καλό εάν βρεθούν κάποιοι εθελοντές, έτσι ώστε να διασφαλίζουν ότι τηρούνται οι αποστάσεις στις σειρές».

Τέλος, όπως λέει ο Δρ.Καραγιάννης η επιδημιολογική εικόνα θα αξιολογηθεί εκ νέου την ερχόμενη Πέμπτη όπως γίνεται συνήθως από την επιδημιολογική μονάδα «και τότε και εμείς θα είμαστε σε θέση να τα δούμε και να έχουμε πιο καλή εικόνα για να λάβουμε η όχι περαιτέρω αποφάσεις».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal