MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΔΟΘ: Σημαντικές καθυστερήσεις στην θεραπεία διαφόρων ασθενειών λόγω COVID19

Advertisement

Sponsored by exness

Σημαντικές καθυστερήσεις στην θεραπεία διαφόρων ασθενειών λόγω COVID19 – Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας

Εξαιρετικά θορυβημένη είναι η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) από τα πρόσφατα ευρήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σύμφωνα με τα οποία ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να ανακοπεί ή ακόμη και να ακυρωθεί σε κάποιες χώρες η κοπιώδης πρόοδος των τελευταίων δεκαετιών σε ό,τι αφορά την παρεχόμενη ιατρική φροντίδα στους ασθενείς σε παγκόσμιο επίπεδο, εξαιτίας της μαινόμενης πανδημίας του κορωνοϊού.

Advertisement

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας, τα πορίσματα σχετικής έρευνας που διεξήγαγε ο ΠΟΥ έρχονται να επαληθεύσουν τις ανησυχίες που εξέφραζε δημόσια εδώ και καιρό η Εκτελεστική Διευθύντρια της ΔΟΘ, Δρ Ανδρούλλα Ελευθερίου, αναφορικά με το ζήτημα και κάνουν λόγο για σημαντικές καθυστερήσεις στη διάγνωση και θεραπεία διαφόρων ασθενειών, λ.χ. του καρκίνου, διακοπές στους προγραμματισμένους εμβολιασμούς, καθώς και εντεινόμενα προβλήματα στις υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών σε αρκετές χώρες-μέλη του δικτύου του ΠΟΥ, όπως το Αφγανιστάν, η Συρία αλλά και χώρες της Αφρικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η συντριπτική πλειονότητα αυτών και άλλων περιοχών, όπου ζει πέρα από το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού των ασθενών μας με θαλασσαιμία, έχει ήδη αρχίσει να υφίσταται τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και, κατά συνέπεια, στις υποδομές και τις παροχές των Συστημάτων Υγείας προς τους ασθενείς. Υπάρχει, συνεπώς, εύλογος και έντονος προβληματισμός από τη ΔΟΘ για το αν θα είναι εφικτή υπό τις τρέχουσες συνθήκες η συνέχιση έστω και της βασικής ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και θεραπευτικής αγωγής των θαλασσαιμικών, αλλά και άλλων πασχόντων από αιματολογικές διαταραχές.

Η Ομοσπονδία υπερθεματίζει την προσπάθεια που καταβάλλεται τόσο από τον ΠΟΥ όσο και από την ΕΕ, μέσω της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλας Κυριακίδου, με στόχο την επίτευξη παγκόσμιας συνεργασίας και συντονισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Αποτελεί πεποίθησή μας πως μια τέτοια προσπάθεια θα συμβάλει έτσι ώστε οι χώρες που βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση λόγω κορωνοϊού να μην επανέλθουν στις τραγικές καταστάσεις που διαδραματίζονταν τις δεκαετίες του ‘60 και του ’70 με τεράστια ποσοστά νοσηρότητας και θνησιμότητας για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία», σημειώνει η κ. Ελευθερίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΨΑΧΝΕΤΑΙ

ShootandGoal