MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δωρεάν προγράμματα συμβουλευτικής και δεξιοτήτων προγραμματισμού για Ουκρανές στην Κύπρο

Advertisement

Sponsored by exness

Δωρεάν προγράμματα συμβουλευτικής και δεξιοτήτων προγραμματισμού για Ουκρανές – Όσα πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενες

Δωρεάν προγράμματα συμβουλευτικής και ανάπτυξης δεξιοτήτων στον προγραμματισμό για εκτοπισμένα κορίτσια από την Ουκρανία, ηλικίας 14-17 και 18+ ετών, που μένουν στην Κύπρο, ανακοίνωσε ότι προσφέρει η μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία Girls in STEAM Academy. Τα προγράμματα είναι δωρεάν και θα προσφέρονται στην Αγγλική γλώσσα.

Advertisement

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η εν λόγω πρωτοβουλία στόχο έχει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των φύλων στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών (STEAM). Φέτος, ανακοίνωσε τη διοργάνωση δύο προγραμμάτων BridgeSTEAM που απευθύνονται ειδικά σε κορίτσια και γυναίκες από την Ουκρανία, ώστε «να ενδυναμωθούν με γνώσεις και εργαλεία προκειμένου να τους επιτρέψουν να έχουν πρόσβαση σε εκπαίδευση που σχετίζεται με τους κλάδους STEAM», όπως αναφέρεται.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι τα προγράμματα BridgeSTEAM στοχεύουν να ενδυναμώσουν τις συμμετέχουσες ως προς τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό, να τις ενημερώσουν για τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στους τομείς STEAM και να τις φέρει σε επαφή με γυναίκες-πρότυπα που εργάζονται σε αυτούς τους τομείς στην Κύπρο.

Επίσης, αναφέρεται ότι τα προγράμματα θα προσφέρουν ένα εργαστήριο συμβουλευτικής σταδιοδρομίας με πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια, καθώς και ένα εργαστήριο σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Η πρωτοβουλία επισημαίνει ότι τα προγράμματα για τα κορίτσια ηλικίας 18+ θα διεξάγονται στις 22-23 Απριλίου 2023 και τις ώρες 9:00 – 18:00, στο Youth Makerspace στη Λάρνακα. Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά εδώ μέχρι τις 3 Απριλίου.

Για τα κορίτσια ηλικίας 14-17, τα προγράμματα θα διεξαχθούν στις 20-21 Μαΐου 2023, κατά τις ώρες 9:00 – 18:00, στη Λεμεσό. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται εδώ μέχρι 2 Μαΐου.

Τα προγράμματα BridgeSTEAM για εκτοπισμένα κορίτσια από την Ουκρανία είναι εντελώς δωρεάν για τις συμμετέχουσες και χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα American Spaces (U.S State Department / Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο), με την υποστήριξη του CUTing Edge – An American Space (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου), Amdocs Cyprus και Youth Makerspace Larnaka (Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Αναστασία Λιοπετρίτη στο τηλέφωνο 00357 99169053.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network