MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δοκιμαστικά από σήμερα οι κάμερες της τροχαίας αλλά… με προειδοποιήσεις

Advertisement

Sponsored by exness

Μετά από 14 χρόνια μπαίνουν ξανά σε λειτουργία οι κάμερες της τροχαίας αλλά με… προειδοποιητικές επιστολές  μέχρι και το νέο έτος.

Σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η πιλοτική φάση, η οποία περιλαμβάνει τη λειτουργία τεσσάρων κινητών καμερών και λειτουργία τεσσάρων σταθερών καμερών. Οι τέσσερις σταθερές τοποθετήθηκαν στη διασταύρωση των Λεωφόρων ∆ηµοσθένη Σεβέρη και ∆ιγενή Ακρίτα στη Λευκωσία.

Advertisement

Οι παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που θα καταγράφει το σύστημα είναι η παράβαση του ορίου ταχύτητας, παραβιάσεις του κόκκινου σηματοδότη, τη γραμμή αναμονής στα φώτα.

Σε περίπτωση που κάποιος εντοπιστεί τότε γίνεται επεξεργασία της φωτογραφίας για να διαπιστωθεί εάν παραβίασε άλλο κώδικα όπως η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και η χρήση κινητού τηλεφώνου για να συμπεριληφθεί στο πρόστιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και την 1η Ιανουαρίου 2022 οι παραβάτες δε θα λαμβάνουν εξώδικα αλλά… γραπτές προειδοποιήσεις.

Οι παρανομούντες θα λαμβάνουν το εξώδικο πρόστιμο με συστημένη επιστολή και συγκεκριμένο κωδικό με τον οποίο θα έχουν πρόσβαση σε φωτογραφία που θα απεικονίζει την παρανομία που διέπραξαν.

Σε περίπτωση που το όχημα οδηγείτο από άτομο άλλο από τον ιδιοκτήτη, ο τελευταίος θα καλείται να υποδείξει ποιος βρισκόταν πίσω από το τιμόνι.

Κατά τους πρώτους έξι μήνες λειτουργίας του συστήματος, θα τοποθετηθούν 20 σταθερές κάμερες και 16 κινητές, ενώ τους επόμενους έξι μήνες θα τοποθετηθούν 66 κάμερες επιπλέον.

Με την εφαρμογή του συστήματος αναμένεται μείωση των οδικών συγκρούσεων κατά 50%, αλλά και σημαντική μείωση στους θανάτους από τροχαία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network