MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δοκιμαστικά από σήμερα CovScan για είσοδο σε επιχειρήσεις

Advertisement

Sponsored by exness

Έναρξη από σήμερα της δοκιμαστικής περιόδου του CovScan σε επιχειρήσεις – Χρόνος και σε πολίτες να εξασφαλίσουν τον κωδικού QR από το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID – Υποχρεωτικό από τις 22 Νοεμβρίου – Για ανάγκη άρσης ορισμένων περιοριστικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ σε επιχειρήσεις κάνει λόγο ο Φάνος Λεβέντης στη Cyprus Times

Με 14 μέρες δοκιμαστικής περιόδου και διαστήματος προετοιμασίας, από σήμερα αρχίζει ο έλεγχος των SafePass με την εφαρμογή «CovScan» σε επιχειρήσεις.

Advertisement

Με στόχο, μέσω της εφαρμογής να πιστοποιείται γρήγορα και με ασφάλεια η εγκυρότητα του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού, για σκοπούς SafePass, αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά τη διαδικασία ελέγχων κατά την είσοδο των πολιτών σε διάφορες επιχειρήσεις.

Μιλώντας στη Cyprus Times και κληθείς να σχολιάσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΚΑ, Φάνος Λεβέντης, έκανε λόγο για μία διαδικασία η οποία έγινε γνωστή στους επιχειρηματίες μέσω των ΜΜΕ, χωρίς οποιεσδήποτε πληροφορίες και διευκρινίσεις προς τους επιχειρηματίες.

«Υπάρχει μερίδα επιχειρήσεων η οποία δεν είναι εξοικειωμένη με την τεχνολογία και ίσως αυτή η εφαρμογή και το νέο σύστημα να τους προκαλέσει δυσχέρεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε, παράλληλα, τις επιφυλάξεις του μήπως η εν λόγω εφαρμογή, σε περίπτωση ταυτόχρονης προσέλευσης κόσμου σε ένα υποστατικό, προκαλέσει καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους.

«Ο σωστός έλεγχος… ας γίνει αφορμή και για άρση κάποιων μέτρων»

Ο Φάνος Λεβέντης έθιξε και το ζήτημα κατά πόσον πλέον, με τη χρήση της πιο πάνω εφαρμογής και εφόσον θα εξασφαλιστεί η ελεγχόμενη είσοδος σε κάθε επιχείρηση, να αποφασιστεί παράλληλα και το ενδεχόμενο άρσης κάποιων μέτρων που ισχύουν σε μαγαζιά και επιχειρήσεις.

«Εάν σκεφτεί κανείς ότι πλέον με αυτήν την εφαρμογή θα διασφαλιστεί η είσοδος στους χώρους μόνο από πρόσωπα που θα ελέγχονται και δεν θα συντρέχει πλέον τόσος λόγος ανησυχίας, τότε γιατί δεν αίρονται και κάποια από τα μέτρα;» διερωτάται ο Φάνος Λεβέντης.

Έδωσε, μάλιστα, παράδειγμα την αύξηση στον αριθμό των ατόμων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους καθώς και για λειτουργία των μπαρ.

Δόθηκε χρόνος από το Υπουργείο

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, την περασμένη Παρασκευή, αποφασίστηκε όπως δοθεί το χρονικό περιθώριο των 14 ημέρων ούτως ώστε πολίτες και επιχειρηματίες να εξοικειωθούν με την εφαρμογή.

Συγκεκριμένα το μέτρο θα εφαρμοστεί προαιρετικά και πιλοτικά από σήμερα 8 Νοεμβρίου μέχρι τις 22 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα καταστεί υποχρεωτικό, ώστε να δοθεί το απαραίτητο χρονικό περιθώριο προσαρμογής και εξοικείωσης με τη διαδικασία τόσο των υπεύθυνων που διενεργούν τους ελέγχους όσο και των πολιτών.

Με τη διευθέτηση αυτή, δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να εξασφαλίσουν σε μορφή που να περιέχει κωδικό QR το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, που χρησιμοποιείται για σκοπούς SafePass.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network