MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δήθεν γυμναστές «βαφτίζονται» personal trainer. Ανεξέλεγκτη κατάσταση και ακατάλληλα γυμναστήρια

Advertisement

Sponsored by exness

«Καμπανάκι» από τους πτυχιούχους γυμναστές – Ανησυχία για τα ακατάλληλα γυμναστήρια και τους μη επαγγελματίες που συστήνονται ως γυμναστές – Αυστηρότερες ποινές και πιο εντατικούς ελέγχους ζητεί ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – Διαβουλεύσεις στον ΚΟΑ και το «μπαλάκι» στη βουλή για αποτρεπτικές ποινές στους παρανομούντες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, όσον αφορά το ανεξέλεγκτο όπως το χαρακτηρίζουν και επικίνδυνο φαινόμενο της άσκησης του επαγγέλματος του γυμναστή από μη πτυχιούχους.

Advertisement

Μιλώντας στην Cyprus Times ο Αντώνης Αλεξόπουλος Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α επισήμανε ότι επικρατεί μεγάλη ανησυχία στον σύνδεσμο αφού άνθρωποι με ελλιπείς γνώσεις ή και καθόλου πολλές φορές, γυμνάζουν κόσμο ανενόχλητοι.

Σύμφωνα με τον κ.Αλεξόπουλο «πολλοί συνάνθρωποι μας πέφτουν θύματα ανθρώπων οι οποίοι δεν είναι επαγγελματίες. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εξελίχθηκε σε καρκίνωμα η κατάσταση με τους μη επαγγελματίες γυμναστές. Κάθε γειτονιά και ένας personal trainer χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις, σε ακατάλληλες και επικίνδυνες εγκαταστάσεις, μπορούμε να μιλάμε για μία κατάσταση που είναι ανεξέλεγκτη»

Σε κάποιες περιπτώσεις όπως τονίζει ο κ.Αλεξόπουλος κάποιοι που παριστάνουν τους αθλητικούς επιστήμονες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς σε άτομα που πάσχουν από διάφορες ασθένειες, ενώ η μη κατάρτισή τους μπορεί να επιφέρει μέχρι και θάνατο σε ανθρώπους που γυμνάζονται χωρίς επαγγελματική καθοδήγηση.

Ερωτηθείς για τους ελέγχους που γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και κατά πόσο αυτοί είναι οι ενδεδειγμένοι ο κ.Αλεξόπουλος έκανε λόγο για ένα διαχρονικό πρόβλημα που πρέπει άμεσα να απασχολήσει τους αρμοδίους.

«Μας απασχολεί η εφαρμογή νόμου και οι έλεγχοι. Απαιτούμε αυστηρότερους ελέγχους, αλλά υπάρχει και η ανάγκη περισσότερων ελεγκτών. Σε κάποιες περιπτώσεις βλέπουμε άτομα να στεγάζουν και να εργοδοτούν μη πτυχιούχους γυμναστές».

Όσον αφορά τις ποινές που διέπει νομοθεσία ο κ.Αλεξόπουλος είπε ότι αυτό που ζητεί επίσης ο σύνδεσμος είναι πιο αυστηρές και αποτρεπτικές ποινές που να προνοούν αναστολές άδειας και κλεισίματα γυμναστηρίων για όσους παρανομούν.

«Ο άνθρωπος που γυμνάζει πρέπει να είναι πτυχιούχος σύμφωνα με την νομοθεσία μας. Οι κανονισμοί του ΚΟΑ πέραν από την ασφάλεια απαιτεί και το πτυχιούχο προσωπικό, οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να γίνει οποιαδήποτε έκπτωση στα προσόντα των γυμναστών κάτι που για εμάς θα είναι εγκληματικό»

Τέλος Οκτωβρίου η Επιτροπή Παιδείας της βουλής έδωσε εντολές στο αρμόδιο Υπουργείο για εφαρμογή του νόμου των γυμναστών και στον ΚΟΑ για να φέρει στο τραπέζι ποινές για καλύτερο έλεγχο. Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να συζητηθεί στον ΚΟΑ το νέο προσχέδιο και θα πάει μετέπειτα στην βουλή για διαβούλευση.

Όπως είπε ο κ.Αλεξόπουλος ευελπιστούν σε αυστηρότερες ποινές και πιο καλούς ελέγχους τόσο στις τάξεις των γυμναστών, όσο και στις κτηριακές εγκαταστάσεις πριν φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network