MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διπλή μάσκα και επέκταση τηλεργασίας μεταξύ των εισηγήσεων. Οι σκέψεις για διασκέδαση

Advertisement

Sponsored by exness

Αύριο απόγευμα η έκτακτη σύσκεψη Υπουργού Υγείας-Επιστημόνων – Σενάριο έκτακτων μέτρων… αναμένει τις εισηγήσεις των ειδικών ο Χατζηπαντέλα – Μέτρα κατά το μοντέλο της Ελλάδας εισηγείται η Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά

Μετά την ψυχρολουσία με τα σχεδόν 2 χιλιάδες κρούσματα, η επόμενη μέρα βρίσκει Υπουργείο Υγείας και επιστήμονες να κάνουν ασκήσεις επί χάρτου για το τι θα φέρει η επόμενη μέρα.

Advertisement

Στο Υπουργείο Υγείας έχουν θορυβηθεί αλλά παρακολουθούν με ψυχραιμία την κατάσταση και ως εκ τούτου καθορίστηκε έκτακτη σύσκεψη για αύριο με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, κατά την οποία θα συζητηθεί το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων ή θα επικρατήσει η άποψη για αποφάσεις την ερχόμενη Δευτέρα 3 του μήνα. Η σύσκεψη καθορίστηκε για αύριο στις 4 το απόγευμα, προκειμένου να αξιολογηθούν και τα σημερινά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν απόψε. Πάντως η επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου είναι καθορισμένη για τις 5 του μήνα.

Ο Υπουργός Υγείας, έχει ήδη ζητήσει τις εισηγήσεις των ειδικών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτές αναμένεται να επικεντρώνονται σε χώρους όπου παρατηρείται υψηλός συγχρωτισμός.

Το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου lockdown, όπως διαμηνύεται, δεν είναι ακόμα στο τραπέζι. 

Την άποψη ότι και η Κύπρος μπορεί να ακολουθήσει το μοντέλο της Ελλάδας και της Πορτογαλίας σε μία προσπάθεια αναχαίτησης της πανδημίας του κορωνοϊού και της ανακοπής της μετάλλαξης Όμικρον, εξέφρασε η Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά μιλώντας στη Cyprus Times.

Κληθείσα να εξηγήσει τι προνοεί αυτό το μοντέλο και τι επί της ουσίας προτείνει η ίδια, εξηγεί ότι θα ήταν καλό με τη λήψη νέων μέτρων «να στοχεύσουμε τους κλειστούς χώρους όπου υπάρχει υψηλός αριθμός συγχρωτισμού πολιτών, στο κομμάτι της μάσκας καθώς και στην τηλεργασία».

Διπλή μάσκα στο τραπέζι, επέκταση τηλεργασίας και σκέψεις για διασκέδαση

Την ίδια ώρα εισηγείται, όπως και στην Ελλάδα, να χρησιμοποιείται είτε διπλή μάσκα ή μάσκα υψηλής προστασίας. «Οι μάσκες υψηλής προστασίας έχουν φίλτρα που αυξάνουν την προστασία ατόμων σε μεγάλο ποσοστό σε χώρους υψηλού κινδύνου, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι υπεραγορές. Η ορθή χρήση της μάσκας μειώνει την υπερμετάδοση» αναφέρει η Δρ. Πανά.

Επίσης εξηγεί ότι σημαντικό είναι να δοθεί έμφαση και στην τηλεργασία. «Στην Ελλάδα για παράδειγμα η τηλεργασία αυξήθηκε σε ποσοστό 50% ενώ σε άλλες χώρες έγινε υποχρεωτική μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου».

Ερωτηθείσα για κέντρα αναψυχής και διασκέδασης δεδομένου ότι παρατηρείται κατά περιπτώσεις διασπορά, κυρίως μεταξύ νεαρών ατόμων, η Δρ. Πανά αναφέρει ότι «υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ελεγχθεί η κατάσταση σε αυτούς τους τομείς. Για παράδειγμα πολλές χώρες διαφοροποίησαν το ωράριο λειτουργίας και τον αριθμό των ατόμων που συναθροίζονται σε αυτούς τους χώρους».

Σχολιάζοντας τα υψηλά νούμερα κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες, αναφέρει ότι αυτό ήταν αναμενόμενο δεδομένου ότι τις γιορτές, όπως γνωρίζουμε, αρκετοί πολίτες βρίσκονταν σε κλειστούς χώρους και ιδιαίτερα άτομα νεαρής ηλικίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network