MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δίνει παράταση υποβολής αιτήσεων για Παγκύπριες Εξετάσεις το Υπ. Παιδείας. Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Advertisement

Sponsored by exness

Δίνει παράταση υποβολής αιτήσεων για Παγκύπριες Εξετάσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η Υπηρεσία Εξετάσεων της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ανακοινώνει ότι παρατείνεται η περίοδος της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2022, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους υποψηφίους/ες να διορθώσουν τυχόν λάθη σε προσωπικά τους στοιχεία, να προβούν σε αλλαγές στις επιλογές τους και όσοι επιθυμούν, και δεν το είχαν πράξει στην κανονική περίοδο, να υποβάλουν νέα αίτηση.

Advertisement

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία σήμερα, Δευτέρα, 4 Απριλίου και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022 και ώρα 6:00 μμ.

Κατά την πιο πάνω χρονική περίοδο, όσοι έχουν υποβάλει την αίτησή τους, θα μπορούν να κάνουν αναίρεση, να διορθώσουν τυχόν λάθη στα προσωπικά τους στοιχεία, να τροποποιήσουν τις επιλογές τους όπως οι ίδιοι επιθυμούν, και να την υποβάλουν εκ νέου. Επίσης, κατά την πιο πάνω χρονική περίοδο, ενδιαφερόμενοι/ες θα μπορούν να εγγραφούν για πρώτη φορά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στις ΠΕΠ 2022.

Όσοι υποψήφιοι/ες έχουν αποστείλει αίτημα στην Υπηρεσία Εξετάσεων για διόρθωση των προσωπικών τους στοιχείων, καλούνται να το πράξουν οι ίδιοι/ες το συντομότερο, εντός της πιο πάνω προθεσμίας. Διευκρινίζεται ότι, τα προσωπικά στοιχεία των υποψηφίων θα πρέπει να συμπληρώνονται όπως εμφανίζονται στο επίσημό τους έγγραφο (ταυτότητα ή διαβατήριο), το οποίο θα χρησιμοποιήσουν για την εγγραφή τους στο/στη Τμήμα/Σχολή επιτυχίας τους.

Τονίζεται ότι, μετά τη λήξη και της πιο πάνω περιόδου, δεν θα επιτρέπεται καμία νέα εγγραφή, αλλαγή ή τροποποίηση στην αίτηση οποιουδήποτε υποψηφίου. Την ευθύνη για τυχόν λάθη, αβλεψίες ή παραλείψεις, φέρει αποκλειστικά ο ίδιος ο υποψήφιος που υπέβαλε την αίτηση.

Μετά την ολοκλήρωση και της πιο πάνω περιόδου υποβολής αιτήσεων (Τετάρτη, 6 Απριλίου και ώρα 6:00 μ.μ.), η Υπηρεσία Εξετάσεων θα προβεί στη διεξαγωγή όλων των αναγκαίων ηλεκτρονικών ελέγχων και στη συνέχεια θα ανακοινώσει την περίοδο και τη διαδικασία πληρωμής των εξεταστικών τελών. Η πληρωμή των εξεταστικών τελών θα γίνεται ηλεκτρονικά με τη χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας, μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Οι υποψήφιοι/ες οι οποίοι/ες δεν θα πληρώσουν τα απαιτούμενα εξεταστικά τέλη εντός της καθορισθείσας προθεσμίας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αίτησή τους για πρόσβαση στα ΑΑΕΙ Κύπρου και Ελλάδας θα ακυρωθεί αυτόματα.

Όσον αφορά στην εξαίρεση από την πληρωμή τελών συγκεκριμένων κατηγοριών υποψηφίων, υπενθυμίζεται η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εξετάσεων με τίτλο “Εξαίρεση υποψηφίων από την υποχρέωση καταβολής τελών για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης 2022”, ημερομηνίας 31 Μαρτίου 2022 (https://enimerosi.moec.gov.cy/archeia/1/ypp13805a).

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network