MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Κλείνει η «ψαλίδα» μεταξύ ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ

Advertisement

Sponsored by exness

Επτακομματική Βουλή δίδει και η δεύτερη μεγάλη δημοσκόπηση του ΡΙΚ – Αυξάνουν τα ποσοστά τους τα δύο μεγάλα κόμματα και μειώνεται η απόσταση μεταξύ τους – Σταθερά πρώτος ο ΔΗΣΥ – Στην τελική ευθεία το ΔΗΚΟ συσπειρώνεται

Advertisement

Μικρή αύξηση στα ποσοστά τους παρουσιάζουν τα δύο μεγάλα κόμματα, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, σύμφωνα με τη δεύτερη μεγάλη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΡΙΚ, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαΐου.

Ο ΔΗΣΥ παραμένει πρώτο κόμμα με ποσοστό 24,5% και δεύτερο το ΑΚΕΛ με 20%. Συγκριτικά με την πρώτη δημοσκόπηση του κρατικού καναλιού το κυβερνών κόμμα καταγράφει αύξηση της τάξης του 1% ενώ το μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης παρουσιάζει αύξηση 3% μειώνοντας τη μεταξύ τους διαφορά κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΔΗΚΟ που εξασφαλίζει ποσοστό 9% και ακολουθούν η ΕΔΕΚ, η Συμμαχία Πολιτών και το Κίνημα «Αλληλεγγύη» 3,5%, το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών 3% και το ΕΛΑΜ 1,5%.

Πίνακας με τις δύο δημοσκοπήσεις του κρατικού καναλίου

Συσπείρωση ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ

Στο θέμα της συσπείρωσης μεγάλη κερδισμένοι είναι το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ ενώ προβληματισμός θα πρέπει να υπάρξει στον ΔΗΣΥ καθώς υπάρχει μικρή μείωση στην κομματική συσπείρωση συγκριτικά πάντα με την πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ.

Ο ΔΗΣΥ παρουσιάζει ποσοστό συσπείρωσης 67%, το ΑΚΕΛ 66%, το ΔΗΚΟ 64% και η ΕΔΕΚ 43%. 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network