MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δημοσίευμα εμπλέκει τον Γιώργο Βαρνάβα σε σκάνδαλο με Ρώσο. Πως απαντά

Advertisement

Sponsored by exness

Με έντονο ύφος απαντά σε δημοσίευμα της «Σημερινής» ο πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ, Γιώργος Βαρνάβα το οποίο και απορρίπτει – Σε σκάνδαλο με εμπλεκόμενο τον πρώην βουλευτή αναφέρεται το δημοσίευμα στο οποίο γίνεται λόγος για βαριές κατηγορίες σε βάρος του πρώην βουλευτή, μετά από αγωγή που κίνησε εναντίον του ο Ρώσος υπήκοος Adnan Muzykaev,

Με μια ανακοίνωση, απάντησε ο πρώην Βουλευτής και υποψήφιος Πρόεδρος του Κ.Σ ΕΔΕΚ, Γιώργος Βαρνάβα, σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή», με τίτλο «Βόμβα με οσμή σκανδάλου για τον πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ Γιώργο Βαρνάβα».

Advertisement

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά για βαριές κατηγορίες σε βάρος του πρώην βουλευτή, μετά από αγωγή που κίνησε εναντίον του ο Ρώσος υπήκοος Adnan Muzykaev, ο οποίος διετέλεσε μέλος της Δούμα (Βουλής) της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου – Ρωσίας στη Δούμα και ο οποίος τον κατηγορεί για:
1. Συνωμοσία, απάτη, απόσπαση περιουσιακών στοιχείων εκατομμυρίων, μέσω ψευδών παραστάσεων.
2. Απόσπαση 80,000 ευρώ μέσων ψευδών παραστάσεων από Ρώσο υπήκοο.
3. Δόλια, παράνομα, κατά παράβαση των αρχών του αδικαιολόγητου πλουτισμού και κατόπιν απάτης μέσων ψευδών παραστάσεων απέσπασε ακίνητο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες που «φέρουν Ρώσους επιχειρηματίες και μέλη της Δούμας να είναι έντονα ενοχλημένοι και κατηγορούν, επίσης, τον Γιώργο Βαρνάβα για δόλιες πράξεις συνωμοσίας και απάτης. Οι συγκεκριμένοι παράγοντες και αξιωματούχοι αναμένεται να προβούν, αν δεν το έπραξαν ήδη, σε διαβήματα μέσω διπλωματικών οδών».

Απόσπασμα από το δημοσίευμα της «Σημερινής»: 

Ο Γιώργος Βαρνάβα διετέλεσε βουλευτής, κομματικός αξιωματούχος και από τον  Ιούλιο του 2016 μέχρι σήμερα είναι Διευθυντικό Στέλεχος της BIOLAND ENERGY. Από όσα όμως προκύπτουν φαίνεται ότι η  γνωριμία με τον Ρώσο πρώην βουλευτή, ο οποίος δήλωνε ότι η Κύπρος είναι το δεύτερο του σπίτι, προφανώς προέκυψε μέσα από την κοινοβουλευτική ιδιότητα και των δύο.

Ωστόσο, ο κ. Βαρνάβα καλείται να ξεκαθαρίσει στην κοινή γνώμη αλλά πρωτίστως στο ακροατήριο της ΕΔΕΚ για όλα όσα τον κατηγορούν και παράλληλα τα όσα ο ίδιος αναπτύσσει ως υποψήφιος Πρόεδρος του Κινήματος  περί διαφάνειας.

Η εν λόγω δικαστική υπόθεση με όσα τον κατηγορούν, σίγουρα δεν διευκολύνει τον Γιώργο Βαρνάβα στην εσωκομματική προεκλογική διαδικασία. Και σίγουρα ούτε και η ΕΔΕΚ χρειάζεται σε αυτή τη φάση να φορτωθεί μια σοβαρή δικαστική περιπέτεια.

Είναι σημαντικό ο κ. Βαρνάβα να απαντήσει άμεσα σε βασικά ερωτήματα:

Πότε και με ποια ευκαιρία αναπτύχθηκε αυτή η  επαγγελματική σχέση;

Ποια είναι η Ρωσίδα, που κατηγορείται από τον Muzykaev ότι συνωμότησε με τον Γιώργο Βαρνάβα προς διάπραξη απάτης;

Ποια είναι η σχέση του Muzykaev, της Amelina Smyrli Elena και του Γιώργου Βαρνάβα;

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα, δημοσιεύει και σημεία της έκθεσης υπεράσπισης των εναγομένων.

Στην απάντηση του, μεταξύ άλλων ο κ. Βαρνάβα επισήμανε πως δημοσιευτήκαν ψευδείς και πρόστυχες πληροφορίες, που αποσκοπούσαν στο να πληγεί το όνομα, η υπόληψη και η εντιμότητα του. Κάλεσε επίσης την συγκεκριμένη εφημερίδα να προβεί σε δημοσιοποίηση αποδεικτικών στοιχείων για όσα αναφέρεται (απόσπαση περιουσιακών στοιχείων εκατομμυρίων), εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Γιώργου Βαρνάβα: 

Μετά από το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή» είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω άμεσα, σταράτα και με σαφήνεια. 

Η εφημερίδα «Σημερινή» είναι φανερό ότι καθ’ υπόδειξη και σκοπίμως προχώρησε στην δημοσίευση αυτή, με εύηχο τίτλο για να δημιουργήσει εντυπώσεις, δημοσιεύοντας ψευδείς και πρόστυχες πληροφορίες, ώστε να πλήξει το όνομα, την υπόληψη, την εντιμότητα, και την αξιοπρέπεια μου με φανερή τηνπροσπάθεια άμεσης παρέμβασης στις εσωκομματικές εκλογές του Κ.Σ.ΕΔΕΚ.

Καλώ την εφημερίδα όπως άμεσα προχωρήσει και δημοσιεύσει τα όσα κατέχει για απόσπασηπεριουσιακών στοιχείων εκατομμύριών, όπως εμβαθύνει στα όσα γράφει για Ρώσουςεπιχειρηματίες, για μέλη της Δουμάς και να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία που επικαλείται για δόλιες πράξεις συνομωσίας και απάτηςδιαφορετικά παραμένει πλήρως εκτεθειμένη.

Είμαι σίγουρος ότι η εφημερίδα δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει και δεν κατέχει ούτε πληροφορίες, ούτε στοιχεία γι’ αυτά που γράφει, επειδή τα όσα γραφεί, το γνωρίζει και η ίδια, είναι παντελώς ανύπαρκτα και ανυπόστατα. 

Καλώ την εφημερίδα «Σημερινή» να προβεί άμεσα στην αποκατάσταση της αλήθειας και να απολογηθεί για τις ψευδείς, ανύπαρκτες και ανυπόστατες πληροφορίες τις οποίες δημοσιεύει ΑΜΕΣΑ, που σκοπό έχουν την σπίλωση του ονόματος μου, διαφορετικά θα προχωρήσω στην λήψη των αναγκαίων δικαστικών μέτρων εναντίον της δημοσιογράφου η οποία υπογράφει το εν λόγω άρθρο και της ίδιας της εφημερίδας.

Δεν πρόκειται και δεν σκοπεύω να αφήσω τίποτα να αιωρείται και κανένα να σπιλώνει την Εντιμότητα και την Αξιοπρέπεια μου.

Η Εντιμότητα και η Αξιοπρέπεια μου, που στέκονται πάνω απ’ όλα, δεν θα μου επέτρεπανποτέ να εμπλακώ σε οποιανδήποτε υπόθεση είτε πράξη η οποία να είχε έστω το παραμικρό στίγμα μη νομιμότητας.

Κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν μια κοινή και χωρίς υπόβαθρο αγωγή αστικού δικαίου για να θολώσουν τα νερά για δικά τους πιθανά  ποινικά αδικήματα, πιθανής υπεξαίρεσηςκαι άλλων πιθανών αδικημάτων συγκάλυψης.

Όταν κάποιοι δεν μπορούν να σε αντιμετωπίσουν με πολιτικά επιχειρήματα καταφεύγουν στην πολιτική ανηθικότητα, όπως βέβαια έχουν συνηθίσει. 

Η συγκεκριμένη υπόθεση με τον Ρώσο AdnanMuzykaev  αφορά μία καθόλα νόμιμη πράξη πώλησης κατοικίας ηλικίας 30 ετών, μεταξύ αυτού και της Amelfina Smyrli Elenas και τίποτα περισσότερο. 

Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχω να αναφέρω περεταίρω τα πιο κάτω:

• Η οποιαδήποτε συμφωνία έχει γίνει,χαρακτηρίζεται πλήρως από τη νομιμότητα χωρίς να υπάρχει το παραμικρό ίχνος αμφιβολίας γι’αυτή.
• Υπάρχουν και θα παρουσιαστούν, όλα τα αναγκαία έγγραφα/τεκμήρια, εάν και εφόσον χρειαστούν στα πλαίσια της όλης διαδικασίας.
• Μεταξύ των άλλων εγγράφων υπάρχουν και οι συμφωνίες οι οποίες έγιναν ανάμεσα στα δύο μέρη στην παρουσία πιστοποιούντοςυπαλλήλου, πολύ στενών συγγενικών προσώπων του εν λόγω Ρώσουκαθώς και του Ρώσου δικηγόρου του, οι οποίοι υπέγραψαν και ως μάρτυρες επί των εν λόγω συμφωνιών. 

Να σημειωθεί εξάλλου ότι οι υπό αναφορά συμφωνίες είχαν συνταχθεί τόσο στην Αγγλική όσο και στη Ρωσική γλώσσα.

• Πώς μπορεί να χαρακτηρίζεται ως δόλος ή απόσπαση με ψευδείς παραστάσεις η νόμιμη αγορά ακινήτου, δυνάμει γραπτής συμφωνίας, όπου υπογράφουν ως μάρτυρες στενά συγγενικά πρόσωπα του εκχωρητή, καθώς επίσης και ο Ρώσος δικηγόρος αυτού;
• Πώς είναι δυνατόν, εάν και εφόσον οι συμφωνίες εμπεριείχαν δόλο ή απόσπαση με ψευδείς παραστάσεις και σε περίπτωση που τυχόν η όλη διαδικασία προχωρήσει, οι κύριοιμάρτυρες υπεράσπισης,  της δικής μας πλευράς, να είναι τα στενά συγγενικά πρόσωπα του εκχωρητή (αδελφός, ξαδέλφια)τα οποία ήταν παρόντα στη σύναψη των συμφωνιών;
• Πώς είναι δυνατόν η εν λόγω συμφωνία ενώ είχε υπογραφτεί τον Μάιο του 2019 ο εκχωρητής να έχει ενθυμηθεί 15 μήνες μετά ότι του έχει ασκηθεί δόλος δια την υπογραφή της συμφωνίας;
• Πώς είναι δυνατόν εάν και εφόσον υπήρχε δόλος ο εν λόγω εκχωρητής να έχει, προμερικών μηνών, τηλεφωνικά επικοινωνήσει μαζί μου ζητώντας αποκατάσταση των μεταξύ μας σχέσεων; (Είμαι έτοιμος για άρση του τηλεφωνικού μου απορρήτου).
• Πώς είναι δυνατό το εν λόγω πρόσωπο να ισχυρίζεται ότι του απέσπασα με δόλο χρηματικό ποσό, κάτι το οποίο ουδέποτε έγινε, χωρίς να παραθέτει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες και/ή αποδεικτικά στοιχεία;
• Εάν και εφόσον είχε συμβεί το πιο πάνω δεν είναι λογικό ότι έπρεπε να είχε αποταθεί στις αρμόδιες αρχές για διερεύνηση της όλης υπόθεσης; Κάτι το οποίο ποτέ δεν έπραξε γιατί απλά τέτοιο γεγονός ποτέ δεν είχε συμβεί.
• Πώς είναι δυνατόν ο εκχωρητής να ισχυρίζεται με επιστολή του δικηγόρου του ημερομηνίας16/7/2020  ότι υπήρξε δόλος δια την υπογραφή των συμφωνιών και ταυτόχρονα να ισχυρίζεται, στην ίδια επιστολή, ότι η συμφωνία εκχώρησης «τερματίζεται» λόγω του ότι δεν κατεβλήθη το νόμιμο αντάλλαγμα;

Άρα το συμπέρασμα είναι, το να απαιτεί ο εκχωρητής το αντάλλαγμα της συμφωνίας σημαίνει ότι η συμφωνία είναι καθ’ όλανόμιμη και κανένας δόλος δεν ασκήθηκε σε βάρος του. 

Να υπογραμμίσω ότι το αντάλλαγμα της συμφωνίας δόθηκε και ουσιαστικά ο εκχωρητής με την όλη συμπεριφορά του αυτοαναιρείται.  

Θα πρέπει κάποιοι να κατανοήσουν ότι η δική μου Αξιοπρέπεια και Εντιμότητα δεν εξαγοράζονται ούτε με 80 χιλ.  ευρώ, ούτε με ένα σπίτι ηλικίας 30 χρόνων, ούτε με 925 χιλ. ευρώ διαγραφής δανείου με Εμπιστευτική Συμφωνία με το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για καταστροφή των εγγράφων της «δήθεν νόμιμης» συμφωνίαςαλλά ούτε με την συγκάλυψη οποιασδήποτε ατασθαλίας, παραποιώντας αποφάσεις συλλογικών οργάνων.

Εάν στόχος αυτών των ολίγων είναι να σπιλώσουν το όνομα μου, χρησιμοποιώντας μια κοινή αγωγή αστικού δικαίου, η οποία στερείται οποιασδήποτε σοβαρότητας και νομικού υπόβαθρου, χωρίς να κατέχουν τα πραγματικά τεκμήρια και στοιχεία, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα με υποχρεώσουν να σταματήσω την προσπάθεια για Εξυγίανση και Επανένωση του Κινήματος μας, Πλανώνται ΠλάνηνΟικτράν.  

Η προσπάθεια τους θα πέσει στο κενό. Οι πράξεις τους αυτές, η νοοτροπία του εκφοβισμού, της περιθωριοποίησης ανθρώπων, του διχασμού και της επιβολής με τις οποίεςέμαθαν να λειτουργούν τόσα χρόνια δεν μας αγγίζουν και ούτε μας πτοούν. 

Το αντίθετο, μας πείθουν περισσότερο ότι πρέπεινα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για Εξυγίανση και Επανένωση του Κινήματος μας με το οποιονδήποτε κόστος.

Εμείςδεν θα τους ακολουθήσουμε ούτε στον κατήφορο που έχουν πάρει, άλλα ούτε και στην προσπάθεια τους να διχάσουν περισσότερο το Κίνημα απ’ ότι το έχουν διχάσει μέχρι σήμερα.

Εμείςστέλνουμε μήνυμα Ενότητας, Συναγωνιστικότητας και με αυτά θα πορευθούμε. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε την δική τους νοοτροπία και γλώσσα των ύβρεων και της λασπολογίας . Εμείς δεν ταυτοποιούμε τους συναγωνιστές μας, στους δικούς μας και στους δικούς τους, γιατί όλοι μας είμαστε Εδεκίτες

Οι πολίτες, τα μέλη και τα στελέχη του Κινήματος μας έχουν γνώση ποιος είναι ο καθ΄ ένας από εμάς. Γνωρίζουν τον Βίο και την Πολιτεία, όπως και το Ποιόν του καθενός μας.

Παρόλες τις ανήθικες προσπάθειες κάποιων για να σταματήσουν την προσπάθεια μας για Εξυγίανση και Επανένωση του Κινήματος μας , εμείς θα προχωρήσουμε μέχρι το τέλος.       

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network