MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δημόσια Διαβούλευση για προσχέδιο Κανονισμών για τη Διαχείριση Αποβλήτων από Προϊόντα Καπνού

Advertisement

Sponsored by exness

Πρόκειται για τους Κανονισμούς περί Αποβλήτων – Οι νέοι Κανονισμοί αφορούν τη διαχείριση των προϊόντων καπνού με φίλτρο και τα φίλτρα που περιέχουν πλαστική ύλη

Από τις 11 Νοεμβρίου 2022 και για διάρκεια 20 ημερών τίθεται σε δημόσια διαβούλευση προσχέδιο για σειρά Κανονισμών, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Advertisement

Πρόκειται για τους Κανονισμούς περί Αποβλήτων (Διαχείριση Αποβλήτων από Προϊόντα Καπνού με Φίλτρο και Φίλτρα που Κυκλοφορούν στο Εμπόριο για Χρήση σε Συνδυασμό με Προϊόντα Καπνού).

Οι νέοι Κανονισμοί αφορούν τη διαχείριση των προϊόντων καπνού με φίλτρο και τα φίλτρα που περιέχουν πλαστική ύλη, σύμφωνα με το άρθρο 36Θ των «Περί Αποβλήτων» Νόμων 2011 έως 2022, στα πλαίσια της μείωσης των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με την αρχή της «Διευρυμένης Ευθύνης του Παραγωγού», υπόχρεοι παραγωγοί είναι όσοι τοποθετούν προϊόντα καπνού με φίλτρο και φίλτρα για χρήση σε συνδυασμό με προϊόντα καπνού, στην αγορά. Οι Κανονισμοί επιβάλλουν, όπως οι υπόχρεοι παραγωγοί δημιουργήσουν συλλογικά συστήματα διαχείρισης των αποβλήτων που προέρχονται από τα εν λόγω προϊόντα.

Σχόλια επί των προσχεδίων μπορούν να υποβάλλονται στο Τμήμα Περιβάλλοντος μέχρι και την 1.12.2022, ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Τμήμα Περιβάλλοντος, 1498 Λευκωσία ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ngeorgiou@environment.moa.gov.cy.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Δεδομένο..

Protathlima