MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δήμος Λεμεσού και ΙΚυ συζήτησαν τη συνεργασία τους για τις 100 κλιματικές ουδέτερες και έξυπνες πόλεις

Advertisement

Sponsored by exness

Δήμος Λεμεσού και ΙΚυ συζήτησαν τη συνεργασία τους για τις 100 κλιματικές ουδέτερες και έξυπνες πόλεις

Οι βασικοί πυλώνες συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λεμεσού και Ινστιτούτου Κύπρου, καθώς και η στρατηγική υλοποίησης των στόχων του Δήμου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην ευρωπαϊκή αποστολή για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις, μέχρι το 2030, απασχόλησαν συνάντηση μεταξύ των δυο μερών.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚυ, το οποίο ανέλαβε ρόλο επιστημονικού συντονιστή στη συμμετοχή του Δήμου Λεμεσού στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, ο Δημοτικός Γραμματέας Χρίστος Ευσταθιάδης και ο Δημοτικός Μηχανικός Αντώνης Χαραλάμπους, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και στα εργαστήρια του Ινστιτούτου.

Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τους βασικούς πυλώνες της συνεργασίας των δυο οργανισμών, καθώς και τη στρατηγική υλοποίησης των στόχων του Δήμου, παρουσία του Προέδρου του ΙΚυ, καθηγητή Κώστα Παπανικόλα, του αντιπροέδρου διοίκησης, Δρα Μιχάλη Γιάγκου και του βοηθού αντιπροέδρου στρατηγικής και ανάπτυξης, Δρα Κωνσταντίνου Κλεόβουλου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Πρόεδρος του συνδέσμου «Φίλοι του Ινστιτούτου Κύπρου» Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, ο συντονιστής του γραφείου διαχείρισης και υποστήριξης έρευνας και καινοτομίας του ΙΚυ, Δρας Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο καθηγητής Θανάσης Χατζηλάκος.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, προστίθεται, εξέφρασε ικανοποίηση για την ευκαιρία να επισκεφθεί το Ινστιτούτο, ενώ συνεχάρη τη διοίκηση και τους ερευνητές για το εξαιρετικό έργο που επιτελούν.

Παράλληλα, ανέφερε ότι προσβλέπει σε μια ωφέλιμη συνεργασία μεταξύ των δυο οργανισμών, ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι αναμένει με ανυπομονησία απτά αποτελέσματα αναφορικά με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Αποστολής που καλείται να φέρει εις πέρας ο Δήμος.

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι η εν λόγω Αποστολή στοχεύει να καταστήσει τις συμμετέχουσες πόλεις κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες έως το 2030, εστιάζοντας σε τομείς όπως η ενέργεια, η διαχείριση απορριμμάτων, οι μεταφορές, τα κτίρια κ.λπ., με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των πολιτών.

Οι 100 πόλεις αναμένεται ότι θα αναπτύξουν συμβάσεις για το κλίμα – ένα ενιαίο στρατηγικό πλάνο για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας, ενώ μέσω του προγράμματος «HORIZON EUROPE» και του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας 2021-2027, καθώς και μέσω άλλων ευκαιριών χρηματοδότησης, η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει τις 100 πόλεις, προκειμένου να επιτευχθούν καινοτόμες δράσεις προς αυτή τη κατεύθυνση.

Η Λεμεσός επιλέχθηκε, ως μία από τις 100 «Κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις», μέσα από μια ανταγωνιστική διαδικασία, για την οποία υπήρξε τεράστιο ενδιαφέρον από 377 πόλεις από ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Δήμος Λεμεσού και το ΙΚυ, το οποίο είχε υποστηρίξει επιστημονικά τον Δήμο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας πρότασης για ένταξη του στην Ευρωπαϊκή Αποστολή, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στις 3 Ιουνίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network