MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δημοψήφισμα στην Πάφο για τη μετονομασία της πλατείας Κέννεντυ

Advertisement

Sponsored by exness

Αποφασίστηκαν τα ονόματα που θα τεθούν σε δημοψήφισμα με τη μετονομασία της πλατείας Κέννεντυ

Advertisement

Στα πέντε ονόματα που θα τεθούν σε δημοψήφισμα  για τη μετονομασία της Πλατείας Κέννεντυ, στο κέντρο της πόλης, κατέληξε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου. 

Τα ονόματα, κατ΄ αλφαβητική σειρά, που θα τεθούν ενώπιον των δημοτών για την επιλογή της τελικής ονομασίας, καθώς και το σκεπτικό που συνοδεύει το κάθε προτεινόμενο όνομα είναι: 

  • Πλατεία Αναγέννησης: Η ονομασία σφραγίζει τη συντελούμενη προσπάθεια μεταμόρφωσης και αναζωογόνησης του ιστορικού/παραδοσιακού κέντρου της πόλης και ολόκληρης της Πάφου.
  • Πλατεία Δικαιοσύνης: Προβάλει την πίστη και προσήλωση της πόλης σε έναν από τους πυλώνες της πολιτισμένης ανθρωπότητας με σύγχρονες προεκτάσεις (πολιτικές, κοινωνικές κ.ά) 
  • Πλατεία Κτήματος: Αναδεικνύει την ονομασία που έφερε η πόλη που δημιουργήθηκε στην περίοδο της Τουρκοκρατίας και διατηρήθηκε επίσημα μέχρι το 1970.
  • Πλατεία Παφίας Αφροδίτης: Αναδεικνύει την εξόχως αναγνωρίσιμη σχέση της περιοχής Πάφου με τη θεά Αφροδίτη ανά τους αιώνες σε παγκόσμιο επίπεδο 
  • Πλατεία Φωτός: Η ονομασία προβάλλει το φως ως σύμβολο ελπίδας, ζωής και αντίποδα του σκότους. Αναδεικνύει το ρόλο της Πάφου ως διαχρονικού φάρου πολιτισμού.

Η ακριβής ημερομηνία και  διαδικασία του δημοψηφίσματος θα αποφασιστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο σε επόμενη συνεδρία του.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network