MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διμερείς σχέσεις, κυπριακό και εξελίξεις στην περιοχή στη συνάντηση ΠτΔ-Σίσι

Advertisement

Sponsored by exness

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ΠτΔ- Σίσι – Διμερείς σχέσεις, κυπριακό και εξελίξεις στην περιοχή στο επίκεντρο – «Εξαιρετικές και ισχυρές οι σχέσεις Κύπρου–Αιγύπτου» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Advertisement

Εξαιρετικές και ισχυρές είναι οι σχέσεις Κύπρου – Αιγύπτου, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπνέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Η τριμερής συνάντηση κορυφής του Καϊρου, οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, το Κυπριακό και οι εξελίξεις στην περιοχή, ήταν στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη και του Αιγύπτιου ομολόγου του, που διεξήχθη σε θερμό και φιλικό κλίμα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σε σύντομη δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική και ότι «προετοιμάζουμε την τριμερή συνάντηση του Καϊρου, μεταξύ 11 και 12 Οκτωβρίου».

«Επιθυμώ για μια ακόμη φορά να τονίσω ότι απολαμβάνουμε πολύ εξαιρετικές και ισχυρές σχέσεις και αισθάνομαι ότι κάθε φορά που συναντώμαι με τον Πρόεδρο Σίσι είναι ως να συναντώμαι με έναν αδελφό μου», είπε. 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η πάρα πολύ εποικοδομητική συνάντηση των δύο προέδρων αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο των σχέσεων ανάμεσα στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και τις άριστες σχέσεις μεταξύ των κ.κ. Αναστασιάδη και Σίσι.

Είπε επίσης ότι τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν πέντε.

«Η επερχόμενη τριμερής συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών, της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο. Συζητήθηκαν σε έκταση οι σχέσεις της Ε.Ε. με την Αίγυπτο και ο Αιγύπτιος Πρόεδρος εξέφρασε τη μεγάλη του ευαρέσκεια για το ρόλο που η Κυπριακή Δημοκρατία διαδραματίζει στις σχέσεις της Καϊρου – Βρυξελλών, ως μία χώρα που αντιλαμβάνεται απόλυτα και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και τα συμφέροντα των χωρών της», σημείωσε.

Συζητήθηκε επίσης το Κυπριακό, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ευχαριστεί τον Πρόεδρο Αλ Σίσι για το ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, καθώς και οι διμερείς σχέσεις με ιδιαίτερη έμφαση στα ενεργειακά και στην πρόσφατη συμφωνία που υπογράφηκε στη Λευκωσία ανάμεσα στους αρμόδιους υπουργούς Ενέργειας, η οποία – σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη – «αποτελεί την απαρχή μιας πιο θεσμοθετημένης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες».

Τέλος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως συζητήθηκαν και οι περιφερειακές εξελίξεις.

«Υπάρχουν κοινές ανησυχίες και έγνοιες και είναι μέσα από κοινές δράσεις που θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network