MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δήμαρχος Λάρνακας: «Προέχει η υγεία των συμπολιτών μας… Οι Λαρνακείς να συμπεριφερθούν με ευσυνειδησία»

Advertisement

Sponsored by exness

Αυτό που προέχει είναι η υγεία των συμπολιτών μας και η προστασία του κόσμου, δήλωσε  ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, προσθέτοντας ότι με ωριμότητα και σοβαρότητα θα εφαρμοστούν τα περιοριστικά μέτρα που αποφασίστηκαν από το Υπουργείο Υγείας.

Κληθείς να σχολιάσει τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται από τις έξι σήμερα το πρωί στην επαρχία Λάρνακας και θα διαρκέσουν για 15 μέρες, κ. Βύρας είπε πως «αυτό που προέχει είναι η υγεία των συμπολιτών μας. Από τη στιγμή που το Υπουργείο Υγείας και η επιδημιολογική ομάδα αποφάσισαν την εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων στην επαρχία Λάρνακας, είναι ευθύνη τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και των ίδιων των πολιτών, με ωριμότητα, σοβαρότητα και την ευσυνειδησία που χαρακτηρίζει τους Λαρνακείς, να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας».

Advertisement

Ερωτηθείς κατά πόσον ο Δήμος ανησυχεί από το γεγονός ότι τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης όσο και σε διάφορα σχολεία της επαρχίας εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό κρούσματα, ο Ανδρέας Βύρας απάντησε θετικά και σημείωσε πως «αυτό δεν πρέπει να μας πανικοβάλει. Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος για οτιδήποτε, ιδιαίτερα κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες που περνά όλος ο κόσμος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού» είπε και ευχήθηκε «σύντομα η έξαρση του ιού στη πόλη μας να αποτελέσει μια κακή ανάμνηση».

Ανέφερε ακόμα ότι «είναι ευθύνη όλων των αρμοδίων, ο καθένας από τη δική του σκοπιά να πάρουμε να αναγκαία μέτρα με στόχο πολύ σύντομα να μειωθεί στον ελάχιστο δυνατό βαθμό η έξαρση του κορωνοϊού. Έχουμε συνεχώς επαφές με το Υπουργείο Υγείας και με την επιδημιολογική ομάδα και σύντομα αναμένουμε να γίνει συντονισμός για τους χώρους διεξαγωγής των τριών χιλιάδων τυχαίων δειγματοληψιών».

Σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Λάρνακας απάντησε πως «μόλις ενημερωθούμε για τους χώρους διεξαγωγής των δειγματοληψιών θα ενημερώσουμε τον κόσμο ώστε όποιος θέλει να υποβληθεί στο τεστ δωρεάν, προκειμένου να έχουμε μια καλύτερη εικόνα του προβλήματος».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας είπε επίσης ότι «οι απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους αλλά και σε χώρους που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό ατόμων, συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό. Οι υγειονομικοί επιθεωρητές του Δήμου έχουν καταρτίσει πρόγραμμα με την Αστυνομία για τη διενέργεια συνεχών ελέγχων για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων στους χώρους εστίασης και στις καφετέριες».

Ο Αντρέας Βύρας σημείωσε ακόμα ότι «ο Δήμος Λάρνακας είναι σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς, Υπουργείο Υγείας, Υγειονομικές Υπηρεσίες και Αστυνομία προκειμένου να κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί με μοναδικό στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη πόλη και επαρχία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal