MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δικοινοτικό φεστιβάλ στην Πάφο με μηνύματα υπέρ της ειρηνικής συμβίωσης Ε/κ και Τ/κ

Advertisement

Sponsored by exness

Τι ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου σε χαιρετισμό του – Τι ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου σε χαιρετισμό του – Το φεστιβάλ περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες όπως περιδιάβαση και ξενάγηση στην Πάφο, δικοινοτικές εκθέσεις βιβλίου και ζωγραφικής

Advertisement

Διήμερο δικοινοτικό Φεστιβάλ πραγματοποιεί απόψε και αύριο η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου της ΠΟΓΟ, σε συνεργασία με ε/κ και τ/κ οργανώσεις, στο «Χάνι του Ιμπραήμ», στην Πάφο.

Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, σε χαιρετισμό του ευχήθηκε σύντομα Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζούνε και πάλι μαζί σε μια ελεύθερη και επανενωμένη πατρίδα.

Ανέφερε πως το δικοινοτικό φεστιβάλ της ΠΟΓΟ Πάφου αναδεικνύει και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι οι άνθρωποι του τόπου μας μπορούν να ζήσουν και να δημιουργήσουν μαζί, μπορούν να βρουν το κοινό έδαφος, την κοινή γλώσσα της συνεργασίας και της αδελφοσύνης, μπορούν να ξεπεράσουν τις όποιες πολιτισμικές και άλλες διαφορές και να ενώσουν δυνάμεις και οράματα, μπορούν να συμβιώνουν και να συνεργούν, μέσα στην κοινή τους πατρίδα, πάνω στην ίδια γη των πατέρων και των παππούδων τους.

Μέσα από το φεστιβάλ, είπε ο Δήμαρχος Πάφου, οι γυναίκες αποδεικνύουν ότι θέλουν και μπορούν να χτίζουν γέφυρες και να σμίγουν όνειρα, να ξεπερνούν το χθες και να οικοδομούν το αύριο, το δικό τους αύριο και το μέλλον των παιδιών τους. Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες συναντώνται και συνοδοιπορούν στον χώρο αυτό για να επιτύχουν τελικά τον κοινό τους στόχο, τον στόχο της κοινής δημιουργίας, αποδεικνύοντας ότι ο πολιτισμός και η παράδοση της κοινής μας πατρίδας ενώνουν τους ανθρώπους και γαληνεύουν τα αισθήματα.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες όπως περιδιάβαση και ξενάγηση στην Πάφο, δικοινοτικές εκθέσεις βιβλίου και ζωγραφικής, έκθεση καρικατούρας, κατασκευή ψηφιδωτού, θέατρο σκιών, προβολή ταινίας ντοκιμαντέρ και παρουσίαση έργου για τη λαϊκή ιστορία της Κύπρου.

Στο καλλιτεχνικό μέρος συμμετέχουν μουσικοί και χορευτικά σχήματα και από τις δυο κοινότητες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναυλία με τον Λάρκο Λάρκου και τη Hatice Artost, καθώς και την ορχήστρα Κυπρογένεια.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης η Επαρχιακή Γραμματέας της ΠΟΓΟ στην Πάφο Ελένη Χατζηαντωνά, η ΓΓ της ΠΟΓΟ Σκεύη Κουκουμά και ο ΓΓ της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων KTOS Sener Elcil.

Αύριο Κυριακή θα γίνει συμβολική δεντροφύτευση στον δημοτικό χώρο στάθμευσης που γειτνιάζει με το Χαμάμ.

Οι διοργανωτές καλούν το κοινό να παρευρεθεί στο συναπάντημα ειρήνης, σημειώνοντας πως 44 χρόνια είναι πολλά για να παραμένει η Κύπρος διχασμένη. Στέλνουν επίσης το μήνυμα ότι πιστεύουν στην ειρηνική συμβίωση και στην επανένωση της πατρίδας μας και πως αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network