MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διιστάμενες απόψεις για rapid test στα σχολεία. «Χάνονται 2-3 διαδικαστικές περίοδοι την εβδομάδα»

Advertisement

Sponsored by exness

Προβληματισμός ΟΕΛΜΕΚ για τις καθυστερήσεις στους διαγνωστικούς ελέγχους στα σχολεία – «Χάνονται 2 με 3 διαδικαστικές περίοδοι την εβδομάδα» –  «Τρόπος για να ελέγξουμε τη διασπορά» λένε οι Οργανωμένοι Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης – Αναμένουν απαντήσεις από Υπουργούς Υγείας και Παιδείας οι εκπαιδευτικοί

Του Νικόλα Πέτρου Καπαρτή

Τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι χάνεται διαδικαστικός χρόνος λόγω των διαγνωστικών ελέγχων που διενεργούνται στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, εκφράζουν οι καθηγητές. Από την άλλη, οι γονείς θεωρούν ότι οι διαγνωστικοί έλεγχοι, εν ώρα σχολείου, είναι προς την ορθή κατεύθυνση, και πως πρέπει στις περιπτώσεις που παρατηρείται αυτή η καθυστέρηση, να γίνεται σύσταση όπως αυξηθεί το προσωπικό στα συνεργεία.

Advertisement

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Cyprus Times, o αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, εξήγησε πως λόγω των διαγνωστικών ελέγχων που γίνονται στα σχολεία χάνονται 2 με 3 διαδικαστικές περίοδοι την εβδομάδα.

Σημείωσε δε, πως οι Υπουργοί Υγείας και Παιδείας του μετέφεραν πως κάτι τέτοιο θα γίνεται μόνο τις πρώτες δύο βδομάδες για να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία και στη συνέχεια θα αποφάσιζαν ανάλογα.

«Μπήκαμε στην 3η βδομάδα και περιμένουμε να ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα» πρόσθεσε ο κ. Πολυβίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, ανέφερε στη Cyprus Times ότι: «σίγουρα χάνεται χρόνος διδασκαλίας αλλά ο έλεγχος με τα rapid test στα σχολεία, είναι ένα τρόπος για να ελέγξουμε τη διασπορά».

«Ταυτόχρονα», πρόσθεσε ο κ. Διονυσίου, «απαλλάσσονται οι γονείς από χρονοβόρες διαδικασίες τα απογεύματα μπαίνοντας σε ουρές με το υπόλοιπο κόσμο.

Διευκρίνισε πως δεν παρατηρείται σε όλα τα σχολεία αυτή η καθυστέρηση, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι στις περιπτώσεις που υπάρχει αυτό το φαινόμενο «θα πρέπει να επιστήθει η προσοχή στα ιδιωτικά χημεία που αναλαμβάνουν να κάνουν τις δειγματοληψίες, να έχουν περισσότερο προσωπικό, για να μην γίνονται αυτές οι καθυστερήσεις».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network