MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διεθνή επιτυχία για το ΤΕΠΑΚ… Στα 52 καλύτερα πανεπιστήμια χωρών με αναδυόμενες οικονομίες

Advertisement

Sponsored by exness

Στην 52η θέση της λίστας του διεθνούς κύρους κατάταξης, Times Higher Education BRICS & Emerging Economies Rankings 2017, που δημοσιεύθηκε χθες, κατατάσσεται το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Advertisement

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, η συμπερίληψη του ΤΕΠΑΚ στη λίστα με τα κορυφαία Πανεπιστήμια που βρίσκονται στις χώρες με αναδυόμενες οικονομίες, αποτελεί σημαντικό επίτευγμα που επιβεβαιώνει την αριστεία και την αφοσίωση του στην ποιότητα σε διεθνές επίπεδο, καθώς επίσης και την ανοδική του πορεία.

Αναφερόμενος στη σημαντική αυτή επιτυχία, ο Phil Baty, αρχισυντάκτης των The World University Rankings, επισήμανε πως δεν είναι καθόλου εύκολο για κάποιο Πανεπιστήμιο να συμπεριληφθεί στη λίστα αυτή, η οποία χρησιμοποιεί 13 πολύ αυστηρούς και απαιτητικούς δείκτες απόδοσης, ίδιους με αυτούς που χρησιμοποιεί η βασική λίστα των T.H.E World University Rankings.

Τα Πανεπιστήμια, δηλώνει, θα πρέπει να επιδείξουν υψηλά επίπεδα απόδοσης σε όλους τους τομείς, δηλαδή της διδασκαλίας, της έρευνας, της μεταφοράς τεχνογνωσίας και της διεθνούς εικόνας και προοπτικής να ανταγωνιστούν με άλλα Πανεπιστήμια, κορυφαία στον τομέα της έρευνας, ανάμεσα σε 50 χώρες με αναδυόμενες οικονομίες.

“Εμείς αξιολογούμε και κατατάσσουμε μόνο τα κορυφαία Πανεπιστήμια των χωρών αυτών και κατά συνέπεια, η συμπερίληψη του ΤΕΠΑΚ στη λίστα με τα 300 κορυφαία Πανεπιστήμια αποτελεί τεράστιο επίτευγμα για το οποίο αξίζουν θερμά συγχαρητήρια”, είπε ο κ.Baty.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Ανδρέας Αναγιωτός ανέφερε ότι η τιμητική αυτή διάκριση αναδεικνύει την προσήλωση του Πανεπιστημίου στο υψηλό επίπεδο της έρευνας και της εκπαίδευσης, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και αποτελεί αναγνώριση και μια επιπρόσθετη επιβράβευση για τη σημαντική προσπάθεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας για συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και της έρευνας προς όφελος της Πολιτείας, της επιστήμης και της κοινωνίας.

Υπενθύμισε, παράλληλα ότι σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα των Times Higher Education World University Rankings 2016-17, το ΤΕΠΑΚ συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 401-500 κορυφαία Πανεπιστήμια διεθνώς και κατατάσσεται στην 202η θέση, καθώς παράλληλα είναι το νεαρότερο ανάμεσα στα κορυφαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης.

” Όλες αυτές οι μεγάλες επιτυχίες, σε συνδυασμό με τη σημαντική άνοδο που κατέγραψε επίσης πρόσφατα, σύμφωνα με την αξιολόγηση U-Μultirank της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαιώνουν ότι εργαζόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση για υλοποίηση του κύριου στρατηγικού στόχου που έχουμε θέσει για διεθνή αναγνώριση και συνεχή βελτίωση της θέσης του Πανεπιστημίου σε επιλεγμένες διεθνείς λίστες κατάταξης. Ταυτόχρονα αναδεικνύει ότι το ΤΠΚ είναι ένας δυναμικός, σύγχρονος και καινοτόμος οργανισμός με τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές”, συμπλήρωσε.

Ο κ.Αναγιωτός είπε, τέλος, πως για όλες αυτές τις πολύ σημαντικές διακρίσεις καθώς και για άλλες που έχουν επιτευχθεί, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, για τη συνεισφορά, τις προσπάθειες και τη σκληρή δουλειά τους, και διαβεβαίωσε πως “θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με μεθοδικά και σταθερά βήματα, με ζήλο και ενθουσιασμό με στόχο να πάρουμε το Πανεπιστήμιο μας ακόμα πιο ψηλά, προσβλέποντας σε περισσότερες και μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις και επιτυχίες”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΤΟ ΒΑΡΟΣ

ShootandGoal