MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς στο λεωφορείο ζητεί το ΕΤΕΚ

Advertisement

Sponsored by exness

Διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς στο λεωφορείο ζητεί το ΕΤΕΚ – «Το κράτος οφείλει να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπιστία των ελέγχων που διενεργούνται»

Τη διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν την πρόσφατη πυρκαγιά στο λεωφορείο που μετέφερε μαθητές, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για αποφυγή επανάληψης του φαινομένου, ζητεί με ανακοίνωσή του το ΕΤΕΚ που «ως ο τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας» θεωρεί ότι η σωστή πρακτική απαιτεί τον εντοπισμό και την εκτίμηση του κινδύνου, τη λήψη μέτρων για την εξάλειψη ή τον μετριασμό του «κι αν εξακολουθεί να υφίσταται υπολειπόμενος κίνδυνος, έστω και στον ελάχιστο βαθμό, να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για περιορισμό των επιπτώσεων στην απευχόμενη περίπτωση συμβάντος».

Advertisement

Στην ανακοίνωση του ΕΤΕΚ προστίθεται ότι η εγκατάσταση αυτόματης πυρόσβεσης στις μηχανές των λεωφορείων είναι απαραίτητη ως ένα επιπλέον μέτρο ασφάλειας, το οποίο όμως δεν λύνει το πρόβλημα. Το Επιμελητήριο σημειώνει ότι τα όποια συστήματα πυρόσβεσης εγκατασταθούν θα πρέπει να έχουν διασφάλιση ποιότητας και συμμόρφωση με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, όπως σημειώνει.

«Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα ο τρόπος διεξαγωγής της προληπτικής συντήρησης και του ελέγχου των λεωφορείων και κατά πόσο αυτός είναι επαρκής και ικανοποιητικός. Πέραν των βασικών υποχρεώσεων ελέγχου που πηγάζουν από την ευρωπαϊκή Οδηγία, θα μπορούσαν να προστεθούν επιπλέον έλεγχοι που αφορούν τη μηχανική λειτουργία των λεωφορείων και των συστημάτων τους», αναφέρει.

Παράλληλα, συνεχίζει, θα πρέπει τα Ιδιωτικά Κέντρα Ελέγχου (ΙΚΤΕΟ) να επιθεωρούνται σε σχέση με τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό που διαθέτουν και τη γνωσεολογική επάρκεια των ατόμων που διεξάγουν τον έλεγχο.

Επίσης, αναφέρει το ΕΤΕΚ, το κράτος οφείλει να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπιστία των ελέγχων που διενεργούνται, όπως για παράδειγμα η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε λεωφορεία που πρόσφατα είχαν περάσει από τεχνικό έλεγχο, των οποίων το αποτέλεσμα ήταν επιτυχές.

Θεωρεί δε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να μελετηθεί και να εκσυγχρονιστεί το θεσμικό πλαίσιο εφαρμογής και λειτουργίας του τεχνικού ελέγχου οχημάτων (ΜΟΤ) ώστε να διαθέτει η χώρα μας ένα αξιόπιστο σύστημα και δηλώνει ετοιμότητα να συνδράμει στην υλοποίηση των εισηγήσεών του, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network