MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης: Όλα κύλησαν ομαλά χθες και σήμερα στα Δημοτικά

Advertisement

Sponsored by exness

Γύρω στις 52.000 παιδιά της Δημόσιας Δημοτικής Εκπαίδευσης και άλλα 6.000 παιδιά από τα ιδιωτικά σχολεία επέστρεψαν χθες στα σχολεία τους, μαζί με ένα σύνολο περίπου 5,5 χιλιάδων εκπαιδευτικών, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης Μάριος Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι όλα κύλησαν ομαλά.

Ερωτηθείς για το πώς κύλησε η χθεσινή επιστροφή των παιδιών στο σχολείο, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι ήταν μια μέρα χαράς η χθεσινή, γιατί επιτέλους τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της Δημοτικής Εκπαίδευσης, επέστρεψαν στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο.

Advertisement

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλλεται ευρύτερα για την επιστροφή της χώρας μας στην κανονικότητα και ελπίζουμε αυτός ο στόχος να επιτευχθεί και να έχει διάρκεια. Γύρω στις 52.000 παιδιά της Δημόσιας Δημοτικής Εκπαίδευσης και άλλα 6.000 παιδιά από τα ιδιωτικά σχολεία είχαν επιστρέψει χθες στα σχολεία τους, μαζί με ένα σύνολο περίπου 5,5 χιλιάδων εκπαιδευτικών», πρόσθεσε.

Όπως είπε, με την πληροφόρηση που είχαν χθες και σήμερα, κύλησαν όλα ομαλά.

«Φυσικά η προσπάθεια χθες, ειδικά τις πρώτες ώρες, ήταν να εγκλιματιστούν τα παιδιά, να τους γίνει έτσι μια υπενθύμιση για τις πρόνοιες των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων, μια υπενθύμιση για τους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων, δίνοντας έτσι έμφαση στην ομαλή επιστροφή τους και την προσαρμογή τους στο σχολικό περιβάλλον. Επίσης, ένας στόχος υπό έμφαση αυτή την περίοδο είναι ο στόχος που έχει να κάνει με τη συναισθηματική τόνωση των παιδιών και έτσι και χθες αφιερώθηκε χρόνος, αλλά θα συνεχίσει να αφιερώνεται τέτοιος χρόνος για συζήτηση με τα παιδιά για όλα εκείνα που βίωσαν το προηγούμενο διάστημα, καταβάλλοντας έτσι μια προσπάθεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών για την όσο το δυνατό καλύτερη συναισθηματική στήριξη και ενίσχυση των παιδιών», συμπλήρωσε.

Ταυτόχρονα, συνέχισε ο κ. Στυλιανίδης, έγινε προσπάθεια για μια ομαλή μετάβαση από τη εξ αποστάσεως στη δια ζώσης διδασκαλία.

«Και ελπίζουμε αυτό να κρατήσει μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τόσο την προηγούμενη περίοδο που τα πράγματα λειτουργούσαν με την εξ αποστάσεως όσο και τώρα που είμαστε στα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί μας με ευσυνειδησία και φιλότιμο προσπαθούν να ανταποκριθούν και στις οδηγίες που έχουν, αλλά και ευρύτερα στις υποχρεώσεις του έργου της αγωγής, της διδασκαλίας, της μάθησης, που αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι γίνεται κάπως δύσκολο με τις σύγχρονες συνθήκες που έχουμε με την πανδημία», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network