MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διευκρινίζει το ΥΠΕΣ για AIDS και φυματίωση στο Πουρνάρα. «Έχουν ελεγχθεί… δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας»

Advertisement

Sponsored by exness

Διευκρινιστική ανακοίνωση Υπουργείου Εσωτερικών – Ξεκαθαρίζει για τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού αναφορικά με την υγιενομική κατάσταση στο Κέντρο Πουρνάρα

Διευκρινιστική ανακοίνωση θέλησε να εκδώσει το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού, Νίκου Νουρή, αναφορικά με την υγιενομική κατάσταση στο Κέντρο Πουρνάρα στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» του ΡΙΚ.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, ο Υπουργός έκανε λόγο για 1100 διαμένοντες στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών «Πουρνάρα» που έχουν εντοπιστεί θετικοί στον ιό του «AIDS», και άλλοι 800 που διαγνώστηκαν με φυματίωση.

Για τα πιο πάνω, λοιπόν, το Υπουργείο Εσωτερικών θέλει να διευκρινίσει ότι «ούτε 1100 περιστατικά με AIDS διαβιούν σήμερα στο Κέντρο ούτε 800 ασθενείς με φυματίωση», υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του Υπουργού «έχουν αναπαραχθεί λανθασμένα».

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι αυτό που ο Υπουργός υπερτόνισε στη συνέντευξη του ήταν πως «παρά την αύξηση των περιστατικών, είτε σε θετικούς HIV ασθενείς, είτε θετικούς στο τέστ mantoux για τη φυματίωση, όλα τα περιστατικά έχουν ελεγχθεί και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Πρόσθετα ο Υπουργός δήλωσε ότι «το πρώτο μας μέλημα κατά την είσοδο κάποιου μετανάστη στο κέντρο είναι η ιατρική φροντίδα συμπεριλαμβανομένων εμβολιασμών και διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ όσοι χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής την λαμβάνουν», όπως υποστηρίζεται.

Αναφορικά με τους αριθμούς που αναφέρθηκαν αυτοί προέκυψαν μέσα από την πληροφόρηση από το Κέντρο και οι οποίοι εκ πρώτης όψεως φαίνεται να αποτελούν αριθμούς που αφορούν μεγαλύτερη χρονικά περίοδο γι’ αυτό και θα υπάρξει επανέλεγχος.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network