MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διαζύγιο στον ενδιάμεσο ή απόσυρση υποψηφιότητας Λιλλήκα;

Advertisement

Sponsored by exness

Νέα επιστολή του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών προς τα κόμματα του ενδιάμεσου – Επίσημα υποψήφιος ο Λιλλήκας, προς υποψηφιότητα Παπαδόπουλος κλίνουν οι λοιποί – Ανοικτό -υπό προϋποθέσεις- το ενδεχόμενο απόσυρσης της υποψηφιότητας Λιλλήκα – Άμεση η απάντηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ – Δε βοηθούν οι πρόωρες τοποθετήσεις, λέει η Θεοχάρους

Advertisement

Την ύστατη του προσπάθεια κάνει ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας για συνεργασία του κόμματος του και στήριξη της υποψηφιότητας του από τα κόμματα του ενδιάμεσου, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και Οικολόγοι.

Η απόλυτη συσπείρωση των κεντρώων κομμάτων ωστόσο φαίνεται ότι δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί καθώς πέραν της Συμμαχίας Πολιτών, ο ενδιάμεσος χώρος φαίνεται να κλίνει προς τη στήριξη του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος φημολογείται ότι θα θέσει εαυτόν ενώπιον λαού.

2η επιστολή… Διαζύγιο ή απόσυρση;

Κλειστές τις πόρτες από ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ υποστηρίζει ότι βρήκε με την αποστολή της πρώτης του επιστολής ο Γιώργος Λιλλήκας, με την οποία ζητούσε είτε ανά δύο συνάντηση είτε μια κοινή και των πέντε δυνάμεων.

Παρόλα αυτά μία δεύτερη επιστολή από τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών αποστάληκε σήμερα προς τα κόμματα, με την οποία θα θέτει τις προϋποθέσεις, το πολιτικό πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχτεί μια υποψηφιότητα αλλά ταυτόχρονα και τα κριτήρια με βάση τα οποία πρέπει να γίνει η συζήτηση για την εξεύρεση κοινού υποψηφίου. Τα κριτήρια, όπως ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, είναι αυτά της καταλληλότητας και της εκλεξιμότητας του υποψηφίου.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση ο κύριος Λιλλήκας ανέφερε σε δηλώσεις του, ότι «ο καθένας θα πάρει το δρόμο του και όλοι θα κριθούμε από τους πολίτες».

Στο μεταξύ όμως αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για απόσυρση της υποψηφιότητας του λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα γίνει «αν υπάρξει διάλογος με ειλικρίνεια, με αντικειμενικότητα και με δημοκρατικές διαδικασίες εξευρεθεί οποιοσδήποτε υποψήφιος που πληροί περισσότερο τα κριτήρια της καταλληλότητας αλλά και της εκλεξιμότητας, ασφαλώς και δεν θα επιμένω. Αλλά δεν πρόκειται να δεχτούμε αυθαίρετες αποφάσεις που στηρίζονται σε παιχνίδια με στημένη τράπουλα».

Με επιστολή απαντάει ο Παπαδόπουλος

Άμεση η απάντηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ προς τον κ. Λιλλήκα μέσω επιστολής στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ήδη πραγματοποιούνται συναντήσεις στον χώρο. Εξάλλου αναφέρεται ότι «η έντονη πεποίθησή μας είναι ότι ο ενδιάμεσος χώρος οφείλει και θα μπορέσει να συνεργαστεί για απαλλαγεί του τόπου από την αποτυχημένη πολιτική των ηγεσιών του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ».

Σημειώνει δε πως την επόμενη βδομάδα θα συναντηθεί με την Κίνηση των Οικολόγων και επαναλαμβάνει πως με την ολοκλήρωση των επαφών θα αξιολογήσει το ΔΗΚΟ το ενδεχόμενο πραγματοποίησης νέων επαφών.

Διαβάστε ΕΔΩ αυτούσια την επιστολή του κ. Παπαδόπουλου

Θεοχάρους: Δε βοηθούν οι πρόωρες τοποθετήσεις

Με απαντητική της η επιστολή η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, επισημαίνει στον κ. Λιλλήκα ότι «ενόσω συνεχίζονται οι επαφές ανάμεσα στα κόμματα του πατριωτικού χώρου, οι οποιεσδήποτε πρόωρες επισημάνσεις / τοποθετήσεις και συμπεράσματα δεν υποβοηθούν την όλη προσπάθεια».

Αντιθέτως, προσθέτει, η καταγραφή πιεστικών θέσεων δημιουργεί αχρείαστους συνειρμούς και παρέχει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να πλήξουν την προοπτική επίτευξης της επιθυμητής συνεργασίας.

Παρόλα αυτά η κ. Θεοχάρους είναι έτοιμη να συναντηθεί εκ νέου με τον κ. Λιλλήκα και τις πολιτικές δυνάμεις του ενδιάμεσου ώστε να υπάρξει κοινό μέτωπο. Η Πρόεδρος του Κινήματος αναχωρεί για τις Βρυξέλλες και επισημαίνει στην ανακοίνωση της εάν η συνάντηση δρομολογηθεί πριν την επιστροφή της, στις 6 Απριλίου, θα αντιπροσωπευθεί από τον Αναπληρωτς Πρόεδρο, Πόλυ Παλλήκαρο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network