MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διαβεβαιώσεις ΠτΔ ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για εντοπισμό της Marie

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι οι Αρχές καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για εντοπισμό της 4χρονης Marie – Αντιπροσωπεία γυναικών συναντήθηκε με τον ΠτΔ και υπέβαλε σχετικό υπόμνημα

Advertisement

Τη διαβεβαίωση ότι οι κυπριακές Αρχές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εντοπισμό της μικρής Μαρίε Ελένης έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία γυναικών με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Εξαφανισμένων Παιδιών.

Η αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από την Αντιγόνη Παπαδοπούλου, τέως Ευρωβουλευτή, Πρόεδρο ΓΟΔΗΚ, τη Στέλλα Κυριακίδου, βουλευτή, Αντιπρόεδρο ΔΗΣΥ, τη Σκεύη Κουκουμά, βουλευτή, ΓΓ της ΠΟΓΟ, τη Λία Γεωργιάδου, πρώην βουλευτή, Πρόεδρο Πρωτοπορίας, τη Ρούλλα Μαυρονικόλα, τέως βουλευτή, Πρόεδρο Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης και τη Σοφία Γεωργάλλα Πρόεδρο της Διεθνούς Οργάνωσης ‘Γυναίκες χωρίς Σύνορα», έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο υπέβαλε σχετικό υπόμνημα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι κατανοεί πολύ καλά το πρόβλημα και διαβεβαίωσε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει ένα αίσιο τέλος.

Η μικρή Μαρίε Ελένη παραμένει άφαντη εδώ και σχεδόν ένα μήνα  αφού οι μέχρι σήμερα έρευνες της Αστυνομίας δεν οδήγησαν στον εντοπισμό και στη σύλληψη του Νορβηγού πατέρα της, ο οποίος φέρεται να κρύβεται πίσω από την απαγωγή της.
Στο υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η αντιπροσωπεία αναφέρει ότι η μη ανεύρεση και σύλληψη του απαγωγέα και των συνεργατών του, μέχρι στιγμής, προβληματίζουν.

«Συμμεριζόμαστε την αγωνία της μάνας που είδε το παιδί να απάγεται μέσα από τα χέρια της» αναφέρεται και προστίθεται ότι «η πρόσφατη απαγωγή συνιστά παράνομη πράξη που αναστάτωσε την κυπριακή κοινωνία».

Στο υπόμνημα, ζητείται από τον Πρόεδρο να μεριμνήσει προσωπικά για εντατικοποίηση και συντονισμό των προσπαθειών εντοπισμού και απελευθέρωσης της μικρής Μαρίε Ελένης και για στενή παρακολούθηση και επιτάχυνση των ερευνών της αστυνομίας και των αρμοδίων φορέων για εξεύρεση πειστικής μαρτυρίας για σύλληψη των απαγωγέων και προσαγωγή τους σε δίκη.

Επίσης, ζητούν όπως ο Πρόεδρος μεριμνήσει προσωπικά για εξασφάλιση κατάλληλης βοήθειας και τεχνογνωσίας – εάν χρειάζεται – από αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού για καταγγελία της συγκεκριμένης απαγωγής παντού και άμεση εφαρμογή του ευρωπαϊκού και διεθνούς εντάλματος σύλληψης των δραστών.

«Μεσούσης της ημικατοχής του νησιού και σε πλήρη συνεννόηση με την Κυπριακή Δημοκρατία απαιτούμε όπως επιδειχθεί η δέουσα έμπρακτη διεθνής και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ώστε μέσα από ενέργειες της ΕΕ, του ΟΗΕ, της UNICEF, την Interpol και δικοινοτικών επαφών ευαισθητοποιημένων οργανώσεων, εξευρεθούν κατάλληλοι μηχανισμοί άμεσης αντίδρασης, σύλληψης δραστών που διαφεύγουν στο ψευδοκράτος και κυρίως μηχανισμοί προστασίας των παιδιών – θυμάτων», αναφέρεται.

Επίσης καλείται η Βουλή και ειδικά η αρμόδια Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να παρακολουθεί στενά στις εξελίξεις καταγγέλλοντας την πρωτοφανή απαγωγή στο Συμβούλιο της Ευρώπης, την ΕΕ, το Ευρωπαϊκό και Νορβηγικό Κοινοβούλιο και όχι μόνον.

Αναφέρεται στο υπόμνημα ότι επιβάλλεται η σύσταση και αποτελεσματική λειτουργία μιας κατάλληλης Επιτροπής χειρισμού και συντονισμού των περιπτώσεων απαγωγών σε χώρες που προσχώρησαν στη Σύμβαση της Χάγης και σε τρίτες χώρες από το αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών που ανέλαβε τη σχετική ευθύνη από το 2014, για να δραστηριοποιείται δυναμικά και να επιλαμβάνεται τις ανθρωπιστικές πτυχές, παρέχοντας στήριξη, ενημέρωση, διαμεσολάβηση και προστασία των παιδιών.

«Η περίπτωση της Μαρίε δεν πρέπει να αφεθεί στις ελληνικές καλένδες αλλά να κινητοποιήσει τους πάντες. Αναμένουμε εντατικοποίηση, δραστηριοποίηση και κυρίως αποτελέσματα» καταλήγει το υπόμνημα.

Το υπόμνημα θα κοινοποιηθεί στον Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον Γενικό Εισαγγελέα, τους Αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Επίτροπο Προστασίας του Παιδιού, την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και σε γυναικείες οργανώσεις. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network