MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διαβεβαιώσεις κυβέρνησης για το σκυβαλότοπο Κοτσιάτη

Advertisement

Sponsored by exness

Σε σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών με το θέμα της διαχείρισης του σκυβαλότοπου Κοτσιάτη οι Υπουργοί που ήταν παρόντες διαβεβαίωσαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Advertisement

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι ο σκυβαλότοπος Κοτσιάτη δεν πρόκειται να κλείσει ή να μείνει χωρίς διαχειριστή και η Λευκωσία δεν πρόκειται «να κατακλυστεί από σκουπίδια», όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου.

Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν τη διαχείριση του Κοτσιάτη, υπό το φως υφιστάμενης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου βάσει της οποίας γίνεται μεταβίβαση αρμοδιοτήτων διαχείρισης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στα Συμβούλια Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων της κάθε Επαρχίας. Σημειώνεται ότι χθες, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και ο Προϋπολογισμός εσόδων και εξόδων του προαναφερθέντος Συμβουλίου (ΧΑΔΑ) Λευκωσίας.

Συμφωνήθηκε όπως ο Δήμος Λευκωσίας εξακολουθήσει τη διαχείριση του σκυβαλότοπου Κοτσιάτη μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2016 και το θέμα θα συζητηθεί ξανά εντός της ερχόμενης εβδομάδας, στην παρουσία των Υπουργών Εσωτερικών και Γεωργίας για λήψη οριστικής απόφασης αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης του σκυβαλότοπου. Επί τούτου, καταλήγει η ανακοίνωση, στη σύσκεψη έχουν ήδη εξεταστεί, προκαταρκτικά, όλα τα ενδεχόμενα  και πιθανά σενάρια που αφορούν στους τρόπους σύναψης σύμβασης διαχείρισης και λειτουργίας του σκυβαλότοπου.

Η σημερινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Νίκου Κουγιάλη, του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΕΣ, Κωνσταντίνου Νικολαΐδη, του Διευθυντή Προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών, Σταύρου Μιχαήλ, του Δημάρχου Λευκωσίας, Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, του Δημάρχου Στροβόλου,  Λάζαρου Σαββίδη υπό την ιδιότητα του ως Πρόεδρου του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Επαρχίας Λευκωσίας και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ

ShootandGoal