MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι Κιτίου. Δε θέλουν συνένωση με Δρομολαξιά (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Διαμαρτυρία κατοίκων Κιτίου – Βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για συνένωση της κοινότητας τους με τον Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού – Προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στο Ανώτατο – Αναλυτικά τι ζητούν – Δείτε Εικόνες

Διαφωνούν με τις αποφάσεις που δρομολογούνται και κατέρχονται σε διαμαρτυρία στο Κίτι.

Advertisement

Με πλακάτ στα χέρια και συνθήματα με τα οποία καθιστούν σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν συνένωση του Κιτίου με τον Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού, διαμαρτυρήθηκαν οι κάτοικοι.

Οι κάτοικοι ζητούν όπως η έδρα του νέου δήμου που θα προκύψει να είναι είτε στην κοινότητα τους, είτε να ενταχθούν στο σύμπλεγμα των κοινοτήτων Μαζωτού, Αλαμινού και Κιβισιλίου.

Δείτε εικόνες από τη διαμαρτυρία:

Κάτοικοι και τα πλείστα μέλη κοινοτικού συμβουλίου Κιτίου διαχωρίζουν τις θέσεις τους από τις αποφάσεις των κομμάτων τους και δεν δέχονται την απόφαση για συνένωση της κοινότητάς τους, Κίτι με δήμο Δρομολαξιάς -Μενεού. 

Πιο συγκεκριμένα, επτά από τα εννέα μέλη του συμβουλίου, ζητούν είτε συμπλεγματοποίηση του Κιτίου με κοινότητες Μαζωτού, Κιβισίλι και Αλαμινού, είτε να μεταφερθεί η έδρα του νέου δήμου που θα γίνει στη κοινότητα τους.  

Οι δύο από τους εννέα που δεν συμμερίζονται την πιο πάνω άποψη είναι ο κοινοτάρχης, Σάββας Τσαντής, ο οποίος συμφωνεί με συνένωση, και ένα μέλος που έχει εκλεγεί από τις λαϊκές οργανώσεις του προσφυγικού συνοικισμού. 

Η διαμάχη βρίσκεται ανάμεσα στα επτά μέλη και τον κοινοτάρχη, καθώς υποστηρίζουν ότι εφόσον η πλειοψηφία του συμβουλίου υποστηρίζει διαφορετικές θέσεις από αυτές που υποστηρίζει ο ίδιος, τότε ο κοινοτάρχης οφείλει να  υποστηρίξει και να προωθήσει και τις δικές τους απόψεις. 

Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, έχει κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μία ομάδα πρωτοβουλίας υπέρ του κοινοτικού συμβουλίου Κιτίου, με την οποία ζητούν η έδρα του δήμου να είναι στο Κίτι. Σε διαφορετική περίπτωση, υποστηρίζουν ότι θα προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο.  

Μάλιστα, μέσω της εν λόγω ομάδας, καλούνται οι κάτοικοι να μαζευτούν απόψε στον κυκλικό κόμβο της Αστυνομίας Κιτίου, στις 7 το βράδυ, για να διαμαρτυρηθούν.  

Προσπάθεια για να εισακουστεί το αίτημά τους, γίνεται και μαζεύοντας υπογραφές από διάφορες επιχειρήσεις της περιοχής.  

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Κίτι, τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει ιδιαίτερη ανάπτυξη και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα χωριά της επαρχίας Λάρνακας. 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network