MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διαμαρτύρονται για απόλυση Προέδρου Προσωπικού Αγγλικής Σχολής. «Δεν κάνω έκπτωση στις αρχές και αξίες μου»

Advertisement

Sponsored by exness

Διαμαρτύρονται έξω το Προεδρικό για την απόλυση της Προέδρου του Προσωπικού Αγγλικής Σχολής – «Δεν κάνω έκπτωση στις αρχές και αξίες μου» -«Θα παρθεί απόφαση και για επ΄αόριστον απεργία» – Παρέμβαση Υπουργού Εργασίας ζητά η ΠΕΟ

Σε διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό κατήλθαν οι καθηγητές και μαθητές καθώς και όλο το προσωπικό της Αγγλικής Σχολής ύστερα από την απόλυση της Προέδρου της Συντεχνίας Προσωπικού από τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Advertisement

Σε δηλώσεις της, η Πρόεδρος της Συντεχνίας Προσωπικού, Μητρώ Χασαποπούλου, είπε ότι σήμερα το πρωί την πλησίασαν ανεπίσημα και της έκαναν μια πρόταση που απαιτούσε να κάνει έκπτωση στις αρχές και τις αξίες της. «Δεν την αποδέχτηκα, την έφερα στη Γενική Συνέλευση, στα μέλη μας, που δεν έγινε αποδεκτή. Λίγη ώρα μετά με κάλεσαν να πάω στο γραφείο και μου έδωσαν ένα φάκελο, ο οποίος ήταν η απόφαση της Ερευνητικής Επιτροπής, που προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο, την απόλυσή μου».

Είπε ότι «ο κόσμος ψήφισε για έλλειψη εμπιστοσύνης στο Διοικητικό Συμβούλιο. Χθες ψηφίσαμε έλλειψη εμπιστοσύνης στον Διευθυντή, ενώ απόφαση θα παρθεί και για επ΄αόριστον απεργία».

Η κ. Χασαποπούλου ανέφερε ότι για πάρα πολύ καιρό που γίνεται προσπάθεια για διάλογο. «Τη Δευτέρα βρισκόμασταν στο Υπουργείο Εργασίας, όπου είπαμε τις θέσεις μας ότι θα πάω πίσω στα διδακτικά μου καθήκοντα και να σταματήσει οποιαδήποτε έρευνα και να μπούμε σε διάλογο, που δεν έγινε αποδεκτό, και έχουμε τα αποτελέσματα τα σημερινά», πρόσθεσε.

Στη διαμαρτυρία παρών ήταν και ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς την Πρόεδρο της Συντεχνίας της Αγγλικής Σχολής, όπως επίσης και προς τους διδάσκοντες καθηγητές.

«Παρόλο που δεν είναι μέλη μας, όμως ως Οργάνωση των Εκπαιδευτικών έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε κάθε εργαζόμενο. Με την παρουσία μου στη συγκέντρωση, θέλω να στείλω αυτό το μήνυμα. Θέλουμε και δια ζώσης να καταγγείλουμε τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίον συμπεριφέρεται η Διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο προς τους συναδέλφους και στην Πρόεδρο της Συντεχνίας και διερωτόμαστε αν βρισκόμαστε σε μια δημοκρατία ή αν κάποιοι νομίζουν ότι βρισκόμαστε ακόμη σε αποικιοκρατικό καθεστώς», σημείωσε.

Ο κ. Χατζησάββας κάλεσε τόσο την Υπουργό Εργασίας, όσο και τον Υπουργό Παιδείας αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής, όπως αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εγκύψουν με την δέουσα προσοχή στο σοβαρό ζήτημα που δημιουργήθηκε ώστε να δοθεί λύση του προβλήματος και να ανακαλεστεί η απόλυση της καθηγήτριας.

Παρέμβαση της Υπουργού Εργασίας ζητά η ΠΕΟ

Η ΠΕΟ με σημερινή ανακοίνωση της καταδικάζει “την απαράδεκτη και αντισυνδικαλιστική απόφαση” του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγγλικής Σχολής να απολύσει την Πρόεδρο της Συντεχνίας των καθηγητών της Αγγλικής Σχολής.

Προστίθεται ακόμα ότι ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης έχει ήδη επικοινωνήσει με την Υπουργό Εργασίας και απαίτησε την παρέμβασή της, για την ανατροπή αυτής της απαράδεκτης απόφασης.

«Για μας δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η απόλυση αυτή γίνεται για εκδικητικούς λόγους, για λόγους εκφοβισμού των εργαζομένων ώστε να καμφθεί ο αγώνας που έχουν ξεκινήσει για διεκδίκηση αυτονόητων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων με κυριότερο αίτημα τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης και την κατάργηση των προσωπικών συμβολαίων», αναφέρεται.

Η ΠΕΟ εκφράζει την αποφασιστικότητα της «να υπερασπιστεί με όλα τα μέσα τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες που στην προκειμένη περίπτωση παραβιάζονται βάναυσα και μάλιστα από οργανισμό που διορίζεται από την κυβέρνηση και είναι δημόσιου χαρακτήρα».

Για το θέμα αυτό ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης έχει ήδη επικοινωνήσει με την Υπουργό Εργασίας και απαίτησε την παρέμβαση της, για την ανατροπή αυτής της απαράδεκτης απόφασης.

Η ΠΕΟ καταλήγοντας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξη της στον αγώνα των εργαζομένων της Αγγλικής Σχολής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal