MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διαμαρτυρίες οδηγών λεωφορείων και ξένων φοιτητών σήμερα στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Δεκάδες μικρά λεωφορεία μαζικής μεταφοράς και οι οδηγοί τους συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από την «βουλή», όπου συνεδριάζει η ολομέλεια, ενώ και μια ομάδα ξένων φοιτητών σε «πανεπιστήμια» βρέθηκαν εκεί για εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, από σήμερα επιτρέπεται η επαναλειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, με την συντεχνία τους (KAR-İŞ) να συγκεντρώνει όλα τα λεωφορεία από τις άλλες πόλεις στην κατεχόμενη Λευκωσία, μπροστά από την «βουλή».

Advertisement

Η συντεχνία θέτει ζήτημα χρηματικής βοήθειας για τους οδηγούς που ήταν 2,5 μήνες χωρίς δουλειά και δεν έχουν πάρει το επίδομα των 1500 ΤΛ, την καταβολή άμεσα, να μην επιβληθεί πρόστιμο στις καθυστερημένες πληρωμές φόρων και άλλων υποχρεώσεων, προβάλλουν αιτήματα που αφορούν τις άδειες κυκλοφορίας και οχημάτων Τ καθώς και άλλα.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν από τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ να βγει από το κτίριο της «βουλής», αλλά μόλις αυτός άνοιξε την πόρτα και άκουσε τις αποδοκιμασίες ξαναμπήκε στο κτίριο. Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων και της συντεχνίας κλήθηκε σε συνάντηση εντός της «βουλής» με τον κ. Τατάρ και τους «υπουργούς συγκοινωνίας και οικονομίας».

Στο μεταξύ έξω από την «βουλή» ήταν και μια ομάδα ξένων φοιτητών που ανήκουν στην οργάνωση VOIS (Voices of International Students in Cyprus) μαζί με εκπροσώπους της κοινότητας LGBTI, σε συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στον ρατσισμό, με αφορμή την δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Όχι στο ρατσισμό», «Δικαιοσύνη για τον Φλόιντ», «Δικαιοσύνη για όλους τους Φλόντ», «Η ζωή των νέγρων είναι σημαντική στην Κύπρο». Σε ανακοίνωση που ανέγνωσαν αναφέρεται ότι ήρθε η ώρα να υψώσουν την φωνή τους για τις ρατσιστικές συμπεριφορές που δέχονται στα κατεχόμενα άτομα με μαύρο δέρμα. Έφεραν δε ως παράδειγμα ότι οι άνεργοι φοιτητές αντιμετωπίζονται ως κέφτες στα σούπερ μάρκετ, τους υπερχρεώνουν στις τιμές των ενοικίων, δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για να κάνουν την πτυχιακή πρακτική τους, τα «πανεπιστήμια» τους αντιμετωπίζουν μόνο ως πηγή εσόδων και στις φοιτητικές εστίες δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις.

Ζητούν από τις διοικήσεις των «πανεπιστημίων» και την «κυβέρνηση» να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα φαινόμενα και τα λύσει τα προβλήματα.

Με τους διαμαρτυρόμενος φοιτητές συνομίλησαν ο «υπουργός οικονομίας», Χασάν Τατσόι και η «βουλευτής» του ΚΕΕ, Ρεσμιγιέ Τσιαναλτάι.

Εξάλλου, αύριο εκδήλωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν και οι ξεναγοί ζητώντας την συνδρομή της «κυβέρνησης» για να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη αυτή περίοδο. Την εκδήλωσή του στηρίζει ο σύνδεσμος τ/κ ξενοδόχων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network