MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διαμαρτυρία Τ/κ έξω από την Κυπριακή Πρεσβεία στο Λονδίνο για τα «ματωμένα Χριστούγεννα»

Advertisement

Sponsored by exness

Διαμαρτυρία Τ/κ έξω από την Πρεσβεία της Κύπρου στο Λονδίνο για τα «ματωμένα Χριστούγεννα» – Οι 3 οργανώσεις αναφέρουν ότι πολλοί θεωρούν ότι τα γεγονότα στην Κύπρο άρχισαν το 1974 αλλά δεν είναι έτσι

Κάποιες τ/κ ενώσεις και οργανώσεις του ΗΒ θα διαμαρτυρηθούν για τα «ματωμένα Χριστούγεννα» της 21ης ​​Δεκεμβρίου μπροστά από την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο με σιωπηλή αγρυπνία, ανήμερα της επετείου. «Ματωμένα Χριστούγεννα» ή η σφαγή της μπανιέρας, οι Τ/κ έχουν ονομάσει τη δολοφονία της οικογένειας του στρατιωτικού γιατρού Νιχάτ Ιλχάν, της συζύγου και των τριών ανήλικων παιδιών τους, στις 21 Δεκεμβρίου 1963.

Advertisement

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, η εκδήλωση διαμαρτυρίας των τ/κ οργανώσεων Young Turkish Cypriots – Τ/κ νέοι και British Turkish Cypriot Association (ένωση τ/κ Βρετανίας) και Embargoed (Εμπάργκο) θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 18.00 και 20.00 το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου.

Στην κοινή τους ανακοίνωση οι 3 οργανώσεις αναφέρουν ότι πολλοί θεωρούν ότι τα γεγονότα στην Κύπρο άρχισαν το 1974 αλλά δεν είναι έτσι. Τα γεγονότα, υποστηρίζουν, άρχισαν 11 χρόνια πριν, το 1963 με την «τρομοκρατική οργάνωση» ΕΟΚΑ καθώς «οι Ε/κ δεν μπόρεσαν ποτέ να χωνέψουν τον διαμοιρασμό της εξουσίας στη νέα Δημοκρατία και εξανάγκασαν τους Τ/κ με τα όπλα ν’ αποχωρήσουν από τη Βουλή και τους πέταξαν έξω από τα σπίτια και τα χωριά τους».

Υποστηρίζουν ότι οι Ε/κ για να πάρουν τον έλεγχο ολόκληρου νησιού στις 21 Δεκεμβρίου 1963 διέπραξαν μια αιματηρή επίθεση εναντίον των Τ/κ. Μέσα σε 10 μέρες, αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των τ/κ οργανώσεων, 133 Τ/κ έγιναν «ήρωες» και μεταξύ 25 και 30 χιλιάδες Τ/κ (πληθυσμός 25%) – όπως γράφει – εξαναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες.

Δηλώνουν επίσης ότι την νύχτα της 21ης Δεκεμβρίου δεν θα μνημονεύσουν μόνο τους «ήρωές πεσόντες», αλλά ταυτόχρονα θα στείλουν επιστολή και θ’ απευθύνουν έκκληση στην ε/κ πλευρά που σφετερίστηκε, όπως λένε, την Κυπριακή Δημοκρατία για 58 χρόνια.

Και η έκκλησή τους καταλήγει η ανακοίνωση είναι «Πείτε στον λαό σας και στον κόσμο την αλήθεια για το Κυπριακό».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network