MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διαμαρτυρία τ/κ ακτιβιστών στη δεξίωση για την εισβολή στο «προεδρικό»: Δεν γίνεται γιορτή με τον πόνο

Advertisement

Sponsored by exness

Ακτιβιστές της τ/κ πλατφόρμας «Αλληλεγγύη» πραγματοποίησαν χθες το βράδυ εκδήλωση στο «προεδρικό» όταν ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί και η σύζυγός τους παρέθεταν δεξίωση για την επέτειο της τουρκικής εισβολής και δέχονταν συγχαρητήρια, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Advertisement

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα “Αφρίκα” όταν τα μέλη της πλατφόρμας, μετά τη χειραψία, θέλησαν να σηκώσουν εντός του «προεδρικού» πανό με σύνθημα «Δεν γίνεται γιορτή με τον πόνο, αντιμετώπισε το παρελθόν» παρεμποδίστηκαν από μέλη των «δυνάμεων ασφαλείας» και τους έβγαλαν έξω με το ζόρι. Σχετικές φωτογραφίες δημοσιεύονται και στον λογαριασμό της «Αλληλεγγύης» στο Facebook μαζί με την ανακοίνωση που τα μέλη της διάβασαν μετά στον Τύπο.

Στην δήλωση που ανέγνωσαν τα μέλη της πλατφόρμας, υπενθύμισαν στον Μουσταφά Ακιντζί την αναφορά του πριν δύο χρόνια στις 20 Ιουλίου ότι «όσο και αν λέγεται ότι η επιχείρηση έγινε στο όνομα της ειρήνης, ήταν ένας πόλεμος». Στην ανακοίνωση της «Αλληλεγγύης» αναφέρεται ότι κάθε χρόνο στις 20 Ιουλίου, στο όνομα της “γιορτής της ειρήνης και της ελευθερίας” τους γεμίζουν με αφίσες, τανκ, σημαίες και ένα σωρό σοβινιστικά συνθήματα και ομιλίες.

Σε αυτό το νησί που μοιραζόμαστε, αναφέρεται στη γραπτή δήλωση, η ημέρα που για τους Ε/κ έχει πίκρα και οδύνη, στους Τ/κ παρουσιάζεται ως «μπαϊράμι».

Στις 20 Ιουλίου 1974, προστίθεται, όταν έγιναν τα πρώτα βήματα της μόνιμης διχοτόμησης, όπως και πριν έτσι και μετά την ημερομηνία αυτή, οι άνθρωποι που ζούσαν στο νησί έγιναν πρόσφυγες, δολοφονήθηκαν, βιάστηκαν και οι δυο κοινότητες απομακρύνθηκαν η μια από την άλλη ως αποτέλεσμα εγκλημάτων πολέμου. «Οι αγνοούμενοι συμπατριώτες μας αναζητούνται ακόμη».

Οι κοινότητες που ζουν στο νησί, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση που ανέγνωσαν στον Τύπο, υπέφεραν πολύ σε αυτά τα σκοτεινά χρόνια, αλλά αργότερα κανείς δεν παραδέχτηκε αυτά τα εγκλήματα, ούτε έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες τιμωρίας και αποκατάστασής τους. «Επικράτησε μια αδιαφορία για τον πόνο και τα βιώματα των ανθρώπων. Όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ το παρελθόν αλλά οι δυο πλευρές επιδόθηκαν στο παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών, με αποτέλεσμα ο εθνικισμός να επικρατήσει παντού στο νησί».

Και αυτοί που μας επέβαλαν την 20η Ιουλίου ως “γιορτή ειρήνης και ελευθερίας” είναι μέρος αυτού του παιχνιδιού, ανέφεραν τα μέλη της πλατφόρμας.

Η οικοδόμηση της ειρήνης θα ξεκινήσει την μέρα που θα κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο και θα δείξουμε ο ένας σεβασμό στον πόνο του άλλου, και όχι σε τραπέζια συνομιλιών με μπαγιάτικες μεθόδους και σε κλειστά δωμάτια, καταλήγει η ανακοίνωση της «Αλληλεγγύης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network