MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διαμαρτυρία ΠΟΕΔ έξω από το Προεδρικό την Τετάρτη για επέκταση Προδημοτικής

Advertisement

Sponsored by exness

Ομόφωνη απόφαση ΔΣ ΠΟΕΔ για διαμαρτυρία έξω από Προεδρικό για Προδημοτική Εκπαίδευση – Ζητούν παρέμβαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ πραγματοποίησε συνεδρία την Πέμπτη και αφού αξιολόγησε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και η οποία αφορά τον σχεδιασμό της εφαρμογής της επέκτασης της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, αποφάσισε ομόφωνα όπως, ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, προχωρήσει σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Advertisement

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔ αναφέρει ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, σε ώρα που θα καθοριστεί στη συνέχεια. Παράλληλα το ΔΣ ΠΟΕΔ έχει αποφασίσει όπως προχωρήσει και σε Γενικές Συνελεύσεις του Κλάδου, ώστε να δοθεί εξουσιοδότηση στην Οργάνωση για δυναμικά μέτρα αντίδρασης, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Σημειώνει ότι αποτελεί πάγια θέση της ΠΟΕΔ η προς τα κάτω επέκταση της ηλικίας εισδοχής στην Προδημοτική Εκπαίδευση, από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

“Η έντονη διαφωνία της Οργάνωσης, αφορά τους ελλιπείς και λανθασμένους σχεδιασμούς που κατατέθηκαν από πλευράς Κυβέρνησης στη Βουλή, για την υλοποίηση της πιο πάνω πολιτικής” προσθέτει.

Ως εκ τούτου, αναφέρει, “απευθύνουμε έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως παρέμβει, για την αναθεώρηση των πιο πάνω σχεδιασμών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή της επέκτασης της Υποχρεωτική Προδημοτική Εκπαίδευση από την ηλικία των τεσσάρων ετών, μέσα από τις δομές του Δημόσιου Σχολείου”.

Την ίδια ώρα, απευθύνει έκκληση στα Κοινοβουλευτικά Κόμματα και στους Βουλευτές όπως προχωρήσουν σε τροποποίηση της προτεινόμενης νομοθεσίας, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα πρόσβασης του κάθε παιδιού υποχρεωτικής προδημοτικής ηλικίας, στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο της γειτονιάς του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network