MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διαμαρτυρία οδηγών ταξί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας με παράταξη οχημάτων έξω από το Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποίησε σήμερα ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας, ο οποίος προειδοποιεί ότι εάν σε ένα μήνα δεν επανέλθει ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Τσιόλας με λύσεις, όπως τους υποσχέθηκε, τότε θα κατέλθουν σε πιο δυναμικά μέτρα.

Advertisement

Πάγια αιτήματα του Συνδέσμου είναι η άδεια οδικής χρήσης-πιάτσες, πάταξη της παρανομίας και του αθέμιτου ανταγωνισμού και η μείωση του υψηλού κόστους εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας επιδόθηκαν υπομνήματα ενημέρωσης και διαμαρτυρίας στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόση Τσιόλα, ο οποίος τους είπε ότι χρειάζεται περίοδο ενός μήνα, προκειμένου να διαβουλευθεί με τα αρμόδια Τμήματα.

Από την πλευρά τους, οι οδηγοί ταξί προειδοποίησαν ότι εάν σε ένα μήνα δεν επανέλθει ο κ. Τσιόλας με λύσεις, τότε θα κατέλθουν σε πιο δυναμικά μέτρα.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Παναγιώτης Κυλίλης, είπε ότι τα αιτήματα τους είναι διαχρονικά, σημειώνοντας ότι οι οδηγοί ταξί έχουν να κάνουν με τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τα λεωφορεία, αφού όταν έκαναν τα λεωφορεία, δεν έκαναν μελέτη που να περιλαμβάνει και τον οδηγό ταξί.

Πρόσθεσε ακόμα ότι υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός από πρώην συναδέλφους τους που έχουν πουλήσει τις άδειες, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το επάγγελμα και έχουν καταγγελθεί πάρα πολλές φορές.

Ο κ. Κυλίλης έκανε λόγο για απειλές από ένστολους λειτουργούς του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, λέγοντας: “Δεν δεχθήκαμε μόνο τώρα απειλές. Το έχουν ξανακάνει. Στην προηγούμενη εξαγγελθείσα στάση εργασίας, που μετά από συσκέψεις την ακυρώσαμε, την επομένη, ο κ. Κολέτας που βγήκε και με διαψεύδει, εγώ τον προκαλώ. Την επόμενη έγιναν καταγγελίες σε οδηγούς ταξί για παραβίαση της άδειας οδικής χρήσης, γιατί πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, γιατί πήγαν να πιάσουν πελάτες για να βγάλουν το ψωμί τους, το μεροκάματό τους.”

Υποστήριξε ακόμα ότι ένστολοι λειτουργοί έλεγαν “Πείτε του Προέδρου σας να κλείσει το στόμα του, για να μην του το κλείσουμε. Και θα υποφέρετε όλοι επειδή μιλά αυτός ο κύριος”, κατά την έκφρασή του. Είπε ακόμα ότι “τη Δευτέρα ήρθαν και μου το είπαν εμένα προσωπικά στο ΤΟΜ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μου είπαν ότι θα μου πιάσουν την άδεια.”

Στο υπόμνημα, που επέδωσαν στον κ. Τσιόλα, ο Σύνδεσμος ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατεπείγουσες διευθετήσεις για μία συνάντηση μαζί του, ώστε να προσπαθήσουν να βρουν μία λογική με κατεύθυνση τη λύση των προβλημάτων που μαστίζει τον κλάδο των οδηγών ταξί.

“Γνωρίζουμε ότι το θέμα μας δεν θα έπρεπε να βρίσκεται ενώπιον σας, όχι μόνο από θέμα χρόνου ο οποίος σας είναι λιγοστός με τα καίρια ζητήματα της Δημοκρατίας τα οποία σας απασχολούν, και ότι υπάρχουν οι θεσμοί και μηχανισμοί που θα έπρεπε να τα λύσουν, δυστυχώς όμως είναι αυτοί οι θεσμοί και μηχανισμοί που μας ώθησαν στην προτροπή της έσχατης αυτής κίνησης να θίξουμε το θέμα μας ενώπιον σας καταγγέλλοντας τους”, γράφουν οι οδηγοί ταξί στο υπόμνημά τους.

Οι οδηγοί ταξί ζητούν από τον ΠτΔ όπως υιοθετήσει τις ταπεινές τους απόψεις και μεριμνήσει ως προς τη διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων των επαγγελματιών αυτοκινητιστών οδηγών αστικών ταξί με την εξουσία που του δίνει η θέση του, το Σύνταγμα και με προτέρημα την απόλυτη κυριότητα της λογικής του, εναντίον των αδικιών που διαδραματίζονται καθημερινώς και αποτελούν εμπόδιο αλλά και παρακώλυση στη εύρυθμη λειτουργία των αστικών ταξί και στα εργασιακά δικαιώματα των οδηγών και υπαλλήλων εταιρειών ταξί.

“Μία κοινωνία για να προχωρήσει μπροστά, πρέπει συνεχώς να εκσυγχρονίζεται και να ταυτίζεται με τα δεδομένα μιας σύγχρονης εξελισσόμενης αγοράς η οποία σήμερα τρέχει με ιλιγγιώδης ταχύτητα, εφόσον το σήμερα είναι παρελθόν γιατί ήδη περιμένουμε το αύριο, το μέλλον, τότε γιατί η απαίτηση από τον κλάδο στο οποίο ανήκει ο Σύνδεσμος να είναι στάσιμος και ξεχασμένος. Αν αυτό λέγεται απαίτηση, τότε ναι έχουμε τη απαίτηση να εκσυγχρονιστεί ο κλάδος μας. Θεωρούμε ότι με ειλικρίνεια τα άνω εμφανίζουν τα πραγματικά δεδομένα και πράξεις που μόνο ο παραλογισμός θα μπορούσε να τα δικαιολογήσει και όχι μια Δημοκρατική χώρα σαν τη Κύπρο μας”, προσθέτουν.

Δηλώσεις Υπουργού Μεταφορών

Ευχαριστώ, και όχι κινητοποιήσεις, δηλώνει ότι περίμενε από τους οδηγούς ταξί ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης, υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα έλυσε μια σειρά προβλημάτων και εκφράζοντας ετοιμότητα να τους ακούσει και πάλι.

Ερωτηθείς σχετικά στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι έχει κάνει πολλές συναντήσεις για την επίλυση προβλημάτων των οδηγών ταξί και προχώρησαν σε μέτρα, όπως η μείωση της άδειας κυκλοφορίας, βήμα σημαντικό – όπως είπε – αλλά και το θέμα με τις πιάτσες στη Λευκωσία, “το οποίο έχει πλέον διευθετηθεί. Επομένως θα ανέμενα για να είμαι ειλικρινής τις ευχαριστίες τους γι` αυτό το θέμα και όχι κινητοποιήσεις”.

Όπως, είπε, είναι στη διάθεσή τους, όπως πάντα, να ακούσει τα αιτήματα και να βοηθήσει εκεί που μπορεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal