MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διαμαρτυρία ναυτιλιακών πρακτόρων για νέες αυξήσεις στο Λιμάνι Λεμεσού. «Θα επηρεάσει τους καταναλωτές»

Advertisement

Sponsored by exness

Κάνουν λόγο για επηρεασμό του εμπρίου και των καταναλωτών – Έκκληση σε Υπουργό Μεταφορών να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για να «φρενάρει» τις αύξησεις

Δυσαρέσκεια για τις νέες αυξήσεις που προτίθεται να επιβάλει από την 1η Ιανουαρίου η P&O Maritime Logistics, η εταιρεία που προσφέρει κατ’ αποκλειστικότητα τις θαλάσσιες υπηρεσίες στα πλοία στο λιμάνι Λεμεσού, εκφράζει ο Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου, προειδοποιώντας ότι οι νέες αυξήσεις θα επιφέρουν «αλυσιδωτές αυξήσεις» στο εμπόριο και στους καταναλωτές.

Advertisement

Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος αναμένει από το Υπουργείο Μεταφορών όπως προβεί «έστω και την υστάτη στις αναγκαίες και απαιτούμενες ενέργειες για την αποφυγή νέου κύκλου καταχρηστικών αυξήσεων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία εξήγγειλε στους λιμενικούς χρήστες την πρόθεσή της «για επιβολή νέων αδικαιολόγητων αυξήσεων από την 1η Ιανουαρίου 2024 μετά από συσσωρευτικές αυξήσεις ύψους 33% που έχουν επιβληθεί κατά την τελευταία διετία».

«Ο Σύνδεσμος Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου προειδοποιεί ότι οι νέες αυξήσεις θα επιφέρουν αλυσιδωτές αυξήσεις στο εμπόριο και στους καταναλωτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, παρά το ότι με βάση την φόρμουλα υπολογισμού στο συμβόλαιο με το κράτος όπου προνοούνται οι εκάστοτε αυξήσεις (Indexation) δεν προκύπτει δικαίωμα για νέες αυξήσεις στα λιμάνια για το προσεχές έτος, η εταιρεία στηρίζεται σε ρήτρα του συμβολαίου η οποία ισχυρίζεται ότι της δίδει το δικαίωμα για νέες αυξήσεις στα τέλη που χρεώνει τα πλοία.

«Αναμένεται ότι το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών αφού έλαβε έγκαιρα επιστολή διαμαρτυρίας από τον Σύνδεσμο Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου με κοινοποίηση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα προβεί έστω και την υστάτη στις αναγκαίες και απαιτούμενες ενέργειες για την αποφυγή νέου κύκλου καταχρηστικών αυξήσεων στα λιμάνια που επιβαρύνουν τις ήδη υψηλές πληθωριστικές τάσεις της οικονομίας», καταλήγουν οι ναυτιλιακοί πράκτορες.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network