MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διαμαρτυρία ΕΚΥΣΥ για μη υπογραφή νομοθεσίας για σύνταξη χηρείας 

Advertisement

Sponsored by exness

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) εκφράζει την «έντονη διαμαρτυρία της για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη να μην υπογράψει τη νομοθεσία που ψήφισε στις 13 Ιουλίου 2018 η Βουλή με την οποία παραχωρείται σύνταξη χηρείας χωρίς διακρίσεις σε άντρες και γυναίκες».

Advertisement

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΚΥΣΥ σημειώνει ότι «με τη νομοθεσία αίρεται η αδικία εις βάρος των αντρών», και εξηγεί ότι «με το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης θα παρουσιαζόταν το απαράδεκτο φαινόμενο να έχουμε δύο κατηγορίες χήρων αντρών, δηλαδή κάποιοι θα δικαιούνται σύνταξη χηρείας και κάποιοι όχι, που είναι μια νέα, πρόσθετη διάκριση, αυτή τη φορά και μεταξύ των αντρών με μόνο κριτήριο την ημερομηνία θανάτου της συζύγου».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ασκώντας το δικαίωμα που του παρέχει το Σύνταγμα, ανέπεμψε το νόμο στη Βουλή για επανεξέταση λόγω του ότι, όπως αναφέρει, η Βουλή δεν μπορεί να υποβάλλει προτάσεις νόμου οι οποίες να αυξάνουν τα προβλεπόμενα έξοδα του προϋπολογισμού και κατά συνέπεια θεωρεί τη νομοθεσία αντισυνταγματική», σημειώνει η ΕΚΥΣΥ.

Η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν λαμβάνει υπόψη τη βούληση της πλειοψηφίας των κοινοβουλευτικών κομμάτων και της κοινωνίας, ούτε τις εισηγήσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως για τροποποίηση της νομοθεσίας.

«Το άρθρο 28 του Συντάγματος ρητά αναφέρει ότι δεν μπορεί να γίνεται δυσμενής διάκριση άμεσα ή έμμεσα εις βάρος οιουδήποτε ατόμου λόγω φύλου. Ως εκ τούτου, η  ΕΚΥΣΥ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναθεωρήσει την απόφαση του», αναφέρει η ΕΚΥΣΥ, προσθέτοντας ότι «σε αντίθετη  περίπτωση κάνει έκκληση στην Βουλή να επαναψηφίσει τη νομοθεσία».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network