MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διαμαρτυρία δανειοληπτών έξω από το κατάστημα της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας στην Λεμεσό

Advertisement

Sponsored by exness

Δυσφορία και αγανάκτηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τους τραπεζικούς υπάλληλους της ΣΕΔIΠΕΣ /AΛTAMIRA, εξέφρασαν σήμερα δανειολήπτες, σε ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί έξω από το κατάστημα της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας στην Λεμεσό.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών, στην εκδήλωση έλαβαν μέρος δεκάδες δανειολήπτες που διαμαρτυρήθηκαν στη διευθύντρια που ήταν παρούσα κατά την ώρα της εκδήλωσης,  προτρέποντας την να μεταφέρει στους ανωτέρους της τα έντονα αισθήματα των δανειοληπτών.

Συγκεκριμένα, προστίθεται, οι δανειολήπτες αναφέρθηκαν σε εκβιασμούς και  απειλές “αν δεν αποδέχονταν τις παράνομες υπερχρεώσεις και τα ψηλά επιτόκια που οι συγκεκριμένοι τραπεζικοί υπάλληλοι επέμεναν να επιβάλουν”.

Οι δανειολήπτες απαιτούν να γίνονται  δίκαιες και μακροχρόνιες αναδιαρθρώσεις των δανείων τους με λογικά επιτόκια όπως επιβάλλει σχετική Οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας, αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει “επιπρόσθετα, θα πρέπει να αφαιρεθούν οποιοιδήποτε τόκοι επιβλήθηκαν για την περίοδο από τον Αύγουστο 2018  μέχρι και σήμερα, δεδομένου ότι δεν γίνονται ουσιαστικές προσπάθειες αναδιάρθρωσης και ο ρόλος των υπάλληλων που ασχολούνται με το θέμα περιορίζεται σε απειλές και εκβιασμούς”.

“Οι ΣΕΔΙΠΕΣ / ΚΕΔΙΠΕΣ θα πρέπει να πάψουν να προωθούν εκτελέσεις διαιτητικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί εναντίον χιλιάδων δανειοληπτών του πρώην Συνεργατισμού, είτε έχουν εγγραφεί στα Επαρχιακά Δικαστήρια ως δικαστικές αποφάσεις είτε όχι”, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Θα πρέπει επίσης, προστίθεται, άμεσα να σταματήσουν να ενοχλούν όλους τους εγγυητές των δάνειων που έχουν παραχωρήσει.

Παρόμοιες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network