MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διαμαρτυρία ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό για τη στεγαστική πολιτική (pic)

Advertisement

Sponsored by exness

Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό για τη στεγαστική πολιτική – «Το ΑΚΕΛ έχει την πολιτική βούληση να αγγίξει το ζήτημα προς όφελος των συμπολιτών μας»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό, από το ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας και την ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας, στα πλαίσια της Παγκύπριας εκστρατείας του ΑΚΕΛ για το θέμα της στεγαστικής πολιτικής με σύνθημα «ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Advertisement

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ αναφέρει πως «η διαμαρτυρία έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες δραστηριότητες που προχώρησε το ΑΚΕΛ και η ΕΔΟΝ από την μέρα έναρξης της εκστρατείας, για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το πολύ αρνητικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί για μεγάλη μερίδα της κυπριακής κοινωνίας ως προς την πρόσβαση στην στέγαση, όπως και την προώθηση της πρότασης του κόμματος, για διασφάλιση της ολοκληρωμένης και κοινωνικά προσανατολισμένης στεγαστικής πολιτικής για όλες και όλους».

Εξηγεί δε, πως «ο χώρος πραγματοποίησης της διαμαρτυρίας, έξω από το Προεδρικό, δεν είναι τυχαίος, καθώς το μοντέλο ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και η μέχρι στιγμής στάση της παρούσας κυβέρνησης, έχουν οδηγήσει στην όλο και δυσκολότερη διασφάλιση οικονομικά προσιτής και αξιοπρεπούς στέγης, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τα νεαρά ζευγάρια, τους φοιτητές, τους ηλικιωμένους, τα χαμηλά και μεσαία στρώματα. Ο κίνδυνος των εκποιήσεων, τα ύψη των ενοικίων, η δυσκολία δανειοδότησης, οι αυξήσεις στον τομέα των ακινήτων, η ενεργειακή κρίση, τα κενά και οι ελλείψεις των στεγαστικών σχεδίων, αποτυπώνουν την πραγματικότητα».

«Το ΑΚΕΛ μέσα από την εκστρατεία απόδειξε ότι έχει την πολιτική βούληση να αγγίξει το ζήτημα προς όφελος των συμπολιτών μας που το έχουν όσο ποτέ ανάγκη, ώστε να καταστεί η διασφάλιση αξιοπρεπούς στέγης καθολικό δικαίωμα. Τώρα είναι χρέος της παρούσας κυβέρνησης να δείξει την αναγκαία πολιτική βούληση. Προς τούτο, στη σημερινή διαμαρτυρία, αντιπροσωπεία επέδωσε σχετικό υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», συμπληρώνει.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας, Χρίστος Χριστοφίδης και ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας, Άλκης Συλικιώτης.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network