MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διάλογος χωρίς δηλώσεις για την Παιδεία. Στα βαθιά η συζήτηση

Advertisement

Sponsored by exness

Διάλογος χωρίς δηλώσεις για την Παιδεία – Στα βαθιά οι συζητήσεις – Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνέλθουν σε ξεχωριστές συνεδρίες τα Διοικητικά Συμβούλια των οργανώσεων των εκπαιδευτικών

Advertisement

Συνεχίζεται ο διάλογος ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, με στόχο την ομαλή στελέχωση των σχολείων και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ομαλά, στα πλαίσια του εξορθολογισμού των δαπανών στην παιδεία.

Μετά την αποστολή χθες αργά το βράδυ της κοινής επιστολής των εκπαιδευτικών οργανώσεων προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, στην οποία υπάρχουν τρία παραρτήματα, ένα για κάθε οργάνωση, με την οποία κατατίθενται οι εισηγήσεις κάθε οργάνωσης, για την αντιμετώπισης της κρίσης στο χώρο της παιδείας, ο Υπουργός κάλεσε σήμερα το πρωί, στο Υπουργείο Παιδείας, σύσκεψη για συζήτηση επί των προτάσεων των οργανώσεων.

Η σύσκεψη βρίσκεται από τις 11 το πρωί σε εξέλιξη, υπό την προεδρία του κ. Χαμπιαούρη, και στην παρουσία των Διευθύνσεων Μέσης, Δημοτικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, εκπροσώπου του Υπουργείου Εργασίας και υπηρεσιακών λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η σύσκεψη ενδεχομένως να συνεχιστεί μέχρι και το βράδυ και ενδεχομένως και αύριο, Κυριακή.

Ενημερώνοντας τα ΜΜΕ για την εξέλιξη της σύσκεψης, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Αίγλη Παντελάκη είπε ότι ο διάλογος συνεχίζεται σήμερα και έχει συμφωνηθεί ότι όσο ο διάλογος διαρκεί, δεν θα γίνονται δηλώσεις από καμία πλευρά .

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, σε πρόσφατες δηλώσεις τους στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων είχαν αναφέρει ότι οι εισηγήσεις τους δεν απειλούν την ποιότητα της εκπαίδευσης, ούτε λειτουργούν σε βάρος μαθητών ή άλλων εμπλεκομένων στο χώρο της εκπαίδευσης.

Σημείωσαν ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα συνέλθουν σε ξεχωριστές συνεδρίες τα Διοικητικά Συμβούλια των οργανώσεων των εκπαιδευτικών.

 

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network