MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διακοπές ρεύματος στα κατεχόμενα παρά τη μεταφορά ηλεκτρικού από την ε/κ πλευρά

Advertisement

Sponsored by exness

Διακοπές ρεύματος στα κατεχόμενα παρά τη μεταφορά ηλεκτρικού από την ε/κ πλευρά

Διακοπές ρεύματος σημειώνονται σήμερα από το πρωί μέχρι την 1 το μεσημέρι σε ορισμένες περιοχές της Μόρφου λόγω της πτώση πασάλων της «αρχής ηλεκτρισμού» εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Advertisement

Σε ανακοίνωση της «αρχής» προστίθεται ότι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να αποκατασταθεί και νωρίτερα εφόσον επιδιορθωθούν γρήγορα οι βλάβες.

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα, διακοπή ρεύματος υπήρξε σε περιοχές της Λευκωσίας και της Αμμοχώστου λόγω έκρηξης, όπως ανακοινώθηκε, στο υπέργειο δίκτυο της «αρχής ηλεκτρισμού». Η βλάβη προκάλεσε διακοπή στην παροχή ρεύματος και σε τμήμα του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου, σύμφωνα με ανακοίνωση της «αρχής ηλεκτρισμού».

Οι βλάβες και οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται, ενώ ο «γενικός διευθυντής» της «αρχής», Γκιουρτζάν Ερντογάν ανακοίνωσε ότι συνεχίζουν να παίρνουν ρεύμα από την ε/κ πλευρά. Οι διακοπές, πρόσθεσε, οφείλονται στη μείωση επενδύσεων, βλάβες και την αυξημένη ζήτηση. Ανέφερε επίσης ότι στις περιοχές Κέρμια (Άγιος Δομέτιος στα κατεχόμενα) και Νεάπολη στην κατεχόμενη Λευκωσία, οι βλάβες θα συνεχιστούν, λόγω προβλημάτων στο δίκτυο υποδομής εκεί.

Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, προχθές ζήτησαν από τη «νότια Κύπρο» – κατά την έκφρασή του – 35 μεγαβάτ τις ώρες αιχμής, αλλά “λόγω προβλημάτων στην ε/κ πλευρά” τους δόθηκαν 10 μεγαβάτ και γι’ αυτό υπήρξε προχθές αυξημένη διακοπή ρεύματος.

Ωστόσο, χθες, ζήτησαν τις ώρες αιχμής, συνέχισε, 60 μεγαβάτ (μεταξύ 16.00 – 23.00) και εφόσον δεν υπάρξει πρόβλημα στις υποδομές στις δύο πλευρές, αυτό θα συνεχισθεί μέχρι τέλος του μήνα.

Σε ανακοίνωσή της η συντεχνία των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού» (El Sen) αναφέρει ότι η μοναδική αιτία για τις διακοπές είναι οι μη επενδύσεις και απέρριψε τις επικρίσεις ότι φταίει η συντεχνία και ότι το κάνει για να στηρίξει την αντιπολίτευση ενόψει των «βουλευτικών εκλογών» της Κυριακής. «Ωστόσο, όπως πάντα, στεκόμαστε στο πλευρό των εργατικών και πατριωτικών δυνάμεων», αναφέρει

Το θέμα απασχολεί πρωτοσέλιδα σήμερα τ/κ εφημερίδες. Η Γενί Ντουζέν στο κύριο θέμα της γράφει ότι η παραγωγή και η κατανάλωση δεν καλύπτονται και σε συνδυασμό με την έλλειψη επενδύσεων στις υποδομές και τα διοικητικά λάθη, έχουν οδηγήσει χρόνια μετά, και πάλι στο σκοτάδι το ψευδοκράτος. Αναφέρεται επίσης σε μη επαρκή παραγωγή και συντήρηση του δικτύου και σημειώνει ότι το πρόβλημα έχει χειροτερέψει εδώ και ένα μήνα.

Ο πρώην «υπουργός ενέργειας», Οζντίλ Ναμί ανέφερε στην εφημερίδα ότι η «αρχή ηλεκτρισμού» πρέπει άμεσα να επιληφθεί των βλαβών και το εργοστάσιο παραγωγής AKSA (τουρκικής ιδιοκτησίας) να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των χρεών του. Σύμφωνα με τον συντεχνιακό Όζκιράτς τα χρέη του AKSA δεν επιτρέπουν την επιδιόρθωση των βλαβών στην παραγωγή.

Η «αρχή ηλεκτρισμού» χρειάζεται μια μονάδα παραγωγής ενέργειας με ισχύ τουλάχιστον 120 MGW και 4 γεννήτριες ισχύος 17 MGW η καθεμία, πρόσθεσε ο Όζκιράτς. Υπάρχει πρόβλημα με τους μετασχηματιστές, θα πρέπει να ανανεωθούν πλήρως, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal