MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διαδοχικές συναντήσεις Ακιντζί για το σχηματισμό «κυβέρνησης»

Advertisement

Sponsored by exness

Με τον πρόεδρο του ΡΤΚ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ συναντήθηκε πρώτα ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους αρχηγούς των “κοινοβουλευτικών” κομμάτων πριν αποφασίσει σε ποιον θα δώσει την εντολή σχηματισμού “κυβέρνησης”

Advertisement

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση, ο κ. Ταλάτ επανέλαβε ότι το ΡΤΚ είναι έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη, να βρει λύσεις για τα προβλήματα της “χώρας” και να στηρίξει τη διαδικασία των συνομιλιών. Σημείωσε ότι οι “κυβερνήσεις” πρέπει να είναι υποστηρικτικές προς τον “πρόεδρο” που διεξάγει τις διαπραγματεύσεις. Δεν απέκλεισε δε την πιθανότητα σχηματισμού “κυβέρνησης” ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Αμέσως μετά τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο “προεδρικό” προσήλθε ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν, πρόεδρος του ΚΕΕ με τους δύο να χαιρετιούνται για πρώτη φορά μετά τη διάλυση της συνεργασίας τους μπροστά στις κάμερες, όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕ είπε ότι λόγω του ταξιδιού του κ. Ακιντζί στο εξωτερικό θα συνεχίσει τις επαφές του την Παρασκευή με την επιστροφή του. Δεν διεκδίκησαν, είπε, την εντολή σχηματισμού “κυβέρνησης” γιατί ο Τ/κ ηγέτης θα δώσει την εντολή σε έναν “βουλευτή” που θεωρεί αυτός ότι μπορεί να επιτύχει την πλειοψηφία στη “βουλή”.

Σε περίπτωση που κληθούν και πάλι στο “προεδρικό”, πρόσθεσε, είναι έτοιμος να προσέλθει μη αποκλείοντας να συναντηθεί και πάλι με τον Μουσταφά Ακιντζί την Παρασκευή. Δεν αναμένει εξάλλου, ανέφερε, η εντολή να δοθεί σε οποιονδήποτε πριν την Παρασκευή.

Μετά τη δική του συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, ο πρόεδρος του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί σήμερα να ισχυριστεί ότι έχει τις 26 ψήφους που χρειάζονται για να πάρει την “ψήφο εμπιστοσύνης” στη “βουλή” η νέα “κυβέρνηση”. Σε επίπεδο προέδρων κομμάτων, πρόσθεσε, είχε χθες την πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο του ΚΕΕ και σήμερα ή αύριο αναμένει να συναντηθεί με τους αρχηγούς και των άλλων “κοινοβουλευτικών” κομμάτων.

Μέχρι την Παρασκευή ή το Σάββατο, είπε, θα ξεκαθαρίσει το μοντέλο της “συγκυβέρνησης”, εννοώντας ποια κόμματα θα συνεργαστούν μεταξύ τους. Εάν επιτευχθεί σύγκλιση, πρόσθεσε, στο περιεχόμενο του οικονομικού πρωτοκόλλου με την Άγκυρα, τότε θα μπορεί να γίνει πιο εύκολος χειρισμός των άλλων θεμάτων. Ερωτηθείς εάν το κόμμα του θεωρείται κλειδί για το σχηματισμό “κυβέρνησης” απάντησε ότι “δεν είμαστε στο σημείο που δεν μπορεί να γίνει χωρίς το ΔΚ”. Μπορεί είπε να υπάρξει φόρμουλα ΡΤΚ – ΚΚΔ ή ΚΕΕ – ΚΚΔ με ανεξάρτητους “βουλευτές”. “Είμαστε το κόμμα κλειδί και πετούμε στα ουράνια, δεν υπάρχει μια τέτοια σκέψη”.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network