MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διαδικτυακή συζήτηση για την Πράσινη Συμφωνία στην ΕΕ και την Αειφόρο Ανάπτυξη στην Κύπρο

Advertisement

Sponsored by exness

Με τίτλο «Πράσινη Συμφωνία στην ΕΕ και Αειφόρος Ανάπτυξη στην Κύπρο» πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Λάρνακα διαδικτυακή συζήτηση με τους πολίτες.

Τη διαδικτυακή συζήτηση συνδιοργάνωσαν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Advertisement

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο Αντρέας Κεττής, ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης από την Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων, Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Λάρνακας σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο αναφέρθηκε στο φιλόδοξο σχέδιο της Πράσινης Συμφωνίας που ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”.

Ο κ. Κεττής “τόνισε τη σημαντικότητα της μείωσης των ρύπων και από τις υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη, κάνοντας ειδική αναφορά στους μεγάλους ρυπαντές όπως οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία για να μπορέσει να υπάρξει η βιώσιμη ανάπτυξη, αφού» όπως εξήγησε «η Ευρωπαϊκή Ενωση ευθύνεται μόνο για το 8% των παγκόσμιων αερίων του θερμοκηπίου».

Ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης «ανέδειξε τη σημασία αλλαγής νοοτροπίας από τους πολίτες» και ανέφερε πως «αυτό το διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την επιβολή περιβαλλοντικού φόρου».

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε και «στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και υπογράμμισε την αναγκαιότητα στενής συνεργασίας όλων των χωρών που περικλείουν τη λεκάνη της Μεσογείου. Είπε επίσης ότι η περιβαλλοντική ρύπανση, ειδικά της θάλασσας δεν ανακόπτεται στα θαλάσσια σύνορα».

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος αναφέρθηκε στις «σημαντικές περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος» και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «μια μεγάλη πρόκληση είναι η αναθεώρηση του κώδικα ορθής γεωργικής πρακτικής, καθώς και η αλλαγή στη διαχείριση των υγρών αποβλήτων των κτηνοτροφικών μονάδων».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ενωσης Δήμων, Δήμαρχος Λάρνακας είπε πως «είναι σημαντικό, το περιβάλλον να παραμένει μακριά από ιδεολογικές και κομματικές αντιπαραθέσεις και να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση στην Κύπρο αλλά και ευρύτερα στην Ευρώπη. Είναι οι τοπικές αρχές που λόγω της εγγύτητάς τους προς τους πολίτες, θα εγγυηθούν την επίτευξη των στόχων που θέτει η Πράσινη Συμφωνία» σημείωσε.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «η προωθούμενη Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία έχει ως στόχο να καταστεί η οικονομία της ΕΕ βιώσιμη, μετατρέποντας τις κλιματικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις σε ευκαιρίες σε όλους τους τομείς πολιτικής, εξασφαλίζοντας μια δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς μετάβαση σε μια βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη. Ο χάρτης αυτός παρουσιάζει τη προώθηση της αποδοτικής χρήσης των πόρων, με τη μετάβαση σε μια καθαρή, κυκλική οικονομία και την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας και τη μείωση της ρύπανσης».

Ακόμα ο χάρτης «περιγράφει αδρομερώς τις απαιτούμενες επενδύσεις και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί ότι η μετάβαση θα είναι δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς. Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία καλύπτει ιδίως τις μεταφορές, την ενέργεια, τη γεωργία, τα κτίρια και βιομηχανίες, όπως τη βιομηχανία χάλυβα, σκυροδέματος, την κλωστοϋφαντουργία και τη χημική βιομηχανία».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ

ShootandGoal