MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Διά βίου φυλάκιση στον Αιγύπτιο Mustafa για την αεροπειρατεία στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Advertisement

Sponsored by exness

Δεν γλύτωσε την φυλακή ο επίδοξος αεροπειρατής ο οποίος 29 Μαρτίου του 2016 κατέλαβε αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Αλεξάνδρεια – Κάιρο και ανάγκασε τον κυβερνήτη να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Το δικαστήριο της Αιγύπτου επέβαλε σήμερα ποινη φυλάκισης διά βίου φυλάκιση στον Αιγύπτιο Seif Eldin Mustafa για την αεροπειρατεία στo αεροδρόμιο της Λάρνακας το 2016.

Advertisement

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, africa.cgtn.com, οι κατηγορίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, εκφοβισμό και απειλές για την κατάληψη ενός αεροπλάνου καθώς την απαγωγή επιβατών για τρομοκρατική ενέργεια.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο επίδοξος αεροπειρατής στις 29 Μαρτίου του 2016, υπό την απειλή ζώνης με εκρηκτικά η οποία αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν ψεύτικη, κατέλαβε αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Αλεξάνδρεια – Κάιρο και ανάγκασε τον κυβερνήτη να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 72 επιβάτες και πλήρωμα, τους οποίους απελευθέρωσε σταδιακά μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στην Κύπρο και ομηρία έξι ωρών.

Ως αιτήματα του ανέφερε, την απελευθέρωση γυναικών κρατουμένων από τις αιγυπτιακές φυλακές καθώς επίσης να συναντηθεί και με την πρώην Κύπρια σύζυγο του.

Τα κυπριακά δικαστήρια αποφάσισαν την έκδοση του στο Κάιρο. Συγκεκριμένα στις 18 Αυγούστου του 2018 ομάδα της Ιντερπόλ στην Λευκωσία παρέδωσε στα χέρια των Αιγυπτιακών αρχών τον Σεΐφ Ελ Ντιν Μουσταφά μετά από διαβεβαιώσεις που λήφθηκαν από τις αρχές της Αιγύπτου ότι θα τύχει δίκαιης αντιμετώπισης σύμφωνα με τα διεθνή νομικά πρότυπα.

Ο 61χρονος Μουσταφά, με προσφυγή του ζητούσε όπως δικαστεί στην Κύπρο, εκφράζοντας φόβους ότι στην χώρα του δεν θα τύχει δίκαιης δίκης. Αφού εξάντλησε κάθε ένδικο μέσο στην Κύπρο, κατέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network