MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για μεγάλο σεισμό στην Κύπρο στο άμεσο μέλλον, εκτιμούν Τούρκοι επιστήμονες

Advertisement

Sponsored by exness

Αν και υφίσταται ο κίνδυνος ενός ισχυρού σεισμού στην Κύπρο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτός θα συμβεί στο άμεσο μέλλον, εκτιμούν Τούρκοι επιστήμονες.

Σύμφωνα με τη «Γιενί Ντουζέν», ο Τούρκος ακαδημαϊκός γεωλόγος Οκάν Τουϊσούζ, εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει πιθανότητα σεισμού στη θαλάσσια περιοχή που απλώνεται από την Αντιόχεια μέχρι την Κύπρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας σεισμός σε αυτή την περιοχή «δεν θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη στεριά».

Advertisement

Σύμφωνα με τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Γκαζί Σουλεϊμάν Παμπάλ, επεσήμανε ότι υπάρχουν σεισμοί μεγαλύτεροι από 8 βαθμούς στην Κλίμακα Ρίχτερ στην ιστορία της Κύπρου και ότι «υπάρχει πάντα ο κίνδυνος σεισμού μεγαλύτερου από 8 και τσουνάμι στην Κύπρο». Η Κύπρος βρίσκεται στην περιοχή που ονομάζεται κυπριακό τόξο, το οποίο επηρεάζει τις πλάκες της Αραβίας και της Ανατολίας.

Ο καθηγητής Σιουκρού Έρσοϊ προβάλλει την άποψη ότι «δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι θα γίνει σεισμός στην Κύπρο σήμερα ή αύριο. Ο Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Φυσικών Επιστημών του Πολυτεχνείου Γιλντίζ, σημείωσε ότι δεν υφίσταται πρόβλεψη και κανένα επιστημονικό δεδομένο ότι θα γίνει σεισμός στην Κύπρο στο άμεσο μέλλον.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Αχμέτ Ερτζάν δήλωσε ότι «η πιθανότητα σεισμού στο κυπριακό τόξο είναι πολύ μικρή». Σεισμό (στην Κύπρο) θα μπορούσε να προκαλέσει η μεταφορά ενέργειας (από την Ανατολία). Τα μέρη όπου θα προκαλέσει τις περισσότερες καταστροφές μπορεί να είναι η Νότια Κύπρος, είπε. «Αλλά η πιθανότητα να συμβεί αυτό αυτή τη στιγμή είναι πολύ μικρή κατά τη γνώμη μου», επεσήμανε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network