MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δεν ξεκαθάρισε το τοπίο όσον αφορά την ανάκτηση της μικρής επιταγής, λέει η ΕΚΥΣΥ

Advertisement

Sponsored by exness

Δεν ξεκαθάρισε το τοπίο όσον αφορά την ανάκτηση της μικρής επιταγής, λέει η ΕΚΥΣΥ – Συναντήθηκαν με Ζέτα

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι δεν ξεκαθάρισε το τοπίο σε ό,τι αφορά τον τρόπο εξέτασης αιτήσεων χαμηλοσυνταξιούχων, οι οποίοι από το 2018 και μετά υπέβαλαν αίτηση για να επανακτήσουν την μικρή επιταγή, η οποία τους αποκόπηκε από τον Νοέμβριο του 2014.

Advertisement

Όπως αναφέρεται, η ΕΚΥΣΥ σε συνάντηση που είχε με την Υπουργό Εργασίας στις 11 Δεκεμβρίου έθεσε ξανά την απαίτηση για υλοποίηση της δέσμευσής της κατά την προηγούμενη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές πριν από ένα χρόνο για να εξεταστούν και να εγκριθούν οι αιτήσεις, χωρίς να θεωρείται αποξένωση περιουσιακών στοιχείων η σημαντικότατη μείωση του επιτοκίου στις καταθέσεις, όπως η υπηρεσία διαχείρισης επιδομάτων τις θεωρεί μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι στην απαίτηση της ΕΚΥΣΥ η Υπουργός Εργασίας ζήτησε χρόνο για να απαντήσει ξεκάθαρα για το πώς θα χειριστεί το πρόβλημα που προκύπτει.

Στη συνάντηση, η ΕΚΥΣΥ επέκρινε το Υπουργείο Εργασίας ότι δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να πληρώσει τα τιμητικά επιδόματα σε στρατιώτες του 1974 που υπηρέτησαν πρόσθετη θητεία στην εθνική φρουρά την περίοδο του πολέμου και που σήμερα παίρνουν την κοινωνική σύνταξη. Ταυτόχρονα, η ΕΚΥΣΥ έθεσε ξανά το ζήτημα της μη πληρωμής ατόμων που υπέβαλαν εκπρόθεσμα τις αιτήσεις τους κάτι που έπραξε και κατά την προηγούμενη συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας τον Δεκέμβριο του 2019. Να σημειωθεί ότι η εισήγηση της ΕΚΥΣΥ και της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, έγινε δεκτή από την κυβέρνηση ωστόσο μέχρι σήμερα εκκρεμεί η πληρωμή τους.

Σε ό,τι αφορά την απαίτηση της ΕΚΥΣΥ να εφαρμοστεί η περσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με την έγκριση κονδυλίου ύψους 19 εκατομμυρίων, το οποίο εγκρίθηκε και από την Βουλή, για να βελτιωθεί το σχέδιο των χαμηλοσυνταξιούχων, η Υπουργός απάντησε ότι θα πληρωθούν αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι σήμερα και η πληρωμή θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου.

Σε σχέση με τη συνεχιζόμενη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέταση των αιτήσεων των χαμηλοσυνταξιούχων αλλά και των αιτήσεων νέων συνταξιούχων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η ΕΚΥΣΥ επέκρινε το Υπουργείο Εργασίας αναφέροντας ότι τώρα μέσα στην περίοδο των γιορτών παραμένουν απλήρωτοι δικαιούχοι σύνταξης από τον Ιούνιο του 2020.

Τέλος, η ΕΚΥΣΥ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον προγραμματισμό που έγινε από το Υπουργείο Εργασίας για τις πληρωμές του Δεκεμβρίου που αφορούν συντάξεις, 13η σύνταξη, Χριστουγεννιάτικο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και μικρές επιταγές έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός των ηλικιωμένων έξω από τις τράπεζας, εξαιτίας των μέτρων για αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal