MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δεν πρέπει να διωχθεί ποινικά, λέει ο 43χρονος για ρατσιστική επίθεση σε γυναίκα στη Λάρνακα

Advertisement

Sponsored by exness

Δεν πρέπει να διωχθεί ποινικά, λέει ο 43χρονος για την ρατσιστική επίθεση σε γυναίκα στη Λάρνακα – Στις 8 Αυγούστου η απόφαση του δικαστηρίου – Με ένταση σημαδεύτηκε η προηγούμενη δικάσιμος

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγήθηκε εκ νέου σήμερα ο 43χρονος Ελληνοκύπριος για την πολύκροτη υπόθεση που αφορά τον ξυλοδαρμό 29χρονης γυναίκας αφρικανικής καταγωγής την Τετάρτη 13 Ιουλίου στην περιοχή του λιμανιού Λάρνακας.

Advertisement

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου αγόρευσε σχετικά με το προδικαστικό ζήτημα που ήγειρε κατά την προηγούμενη διαδικασία για κατάχρηση και παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας του πελάτη του και για το δικαίωμά του να τύχει όπως ισχυρίστηκε, δίκαιης δίκης.

Ζήτησε χρόνο προκειμένου να προσκομίσει ενώπιον του Δικαστηρίου μαρτυρία, η οποία όπως είπε θα καταδεικνύει ότι ο πελάτης του δεν πρέπει να διωχθεί ποινικά.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Αννα Γιάλλουρου, έφερε ένσταση στο αίτημα της υπεράσπισης αναφέροντας ότι αυτό θα έπρεπε να εξεταστεί στα πλαίσια της κυρίως δίκης, δεδομένου ότι το Δικαστήριο δεν έχει ενώπιον του το πλαίσιο των γεγονότων της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι και σήμερα στον προαύλιο χώρο του Δικαστηρίου συγκεντρώθηκαν πολίτες κρατώντας πανό που έγραφαν μεταξύ άλλων «Αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους του κόσμου», «Δικαιοσύνη για τους κατατρεγμένους» και «Ρατσισμός ούτε δαμέ ούτε πουθενά» για να συμπαρασταθούν στην παραπονούμενη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο υπήρξε ένταση εντός της αίθουσας του δικαστηρίου, αφού η παραπονούμενη κινήθηκε προς το μέρος του 43χρονου τον άρπαξε από τον λαιμό και του φώναζε «Because i am black and you are white…» – «Επειδή είναι μαύρη και αυτός άσπρος».

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει δέκα κατηγορίες εκ των οποίων οι 4 αφορούν το αδίκημα της καταπολέμησης ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας. Κατηγορείται επίσης για επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη για δημόσια εξύβριση και κατοχή επιθετικού οργάνου.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όρισε την επόμενη δικάσιμο για τις 8 Αυγούστου και ο κατηγουρόμενος παραμένει ελεύθερος υπό όρους.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal