MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Δεν είναι δεσμευτική η απόφαση… Δικαίωμα Έφεσης», λέει δικηγόρος για το «όχι» Δικαστηρίου στην προσφυγή των 186 για τα μέτρα

Advertisement

Sponsored by exness

Η σημερινή δικαστική απόφαση σε σχέση με αιτήμα για έκδοση προσωρινού διατάγματος αναστολής περιοριστικών μέτρων στη υπόθεση που καταχώρησε ο συνάδελφος Σάββας Σαββίδης εκ μέρους 186 πολίτες, δεν είναι δεσμευτική αναφέρει σε ανάρτηση του ο Δικηγόρος Γιάννος Γεωργιάδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέση με τις δύο υποθέσεις που καταχωρήςε το γραφείο του.

Η απόφαση για τους 186 όπως την εξηγεί ο δικηγόρος Γιάννος Γεωργιάδης.

Advertisement

H πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου για τα περιοριστικά μέτρα που καταχωρήθηκε από το δικηγόρο Σάββα Σαββίδη αφορά απλά αίτημα για έκδοση ή όχι προσωρινού διατάγματος αναστολής των μέτρων . Δεν είναι δεσμευτική και μπορεί να ανατραπεί σε Έφεση.

Ο Δικηγόρος Γιάννος Γεωργιάδης ανέφερε ότι στα αιτήματα των δύο υποθέσεων που κατάθεσε το γραφείο Γ. Γεωργιάδης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ αλλά και άλλα γραφεία εκ μέρους εκατοντάδων πολιτών για έκδοση προσωρινών διαταγμάτων αναστολής των περιοριστικών μέτρων οι δικαστές που χειρίζονται τις υποθέσεις αυτές δύνανται να εκδώσουν τέτοιο διατάγματα  βασιζόμενοι στα γεγονότα στις περιστάσεις, τις θεραπείες που ζητούνται , και την νομική βάση των υποθέσεων αυτών. Η απόφαση από άλλο δικαστή στη υπόθεση που καταχώρησε εκ μέρους 186 πολιτών το δικηγορικό γραφείο του Σάββα Σαββίδη δεν αποτελεί προηγούμενο.

Η νομιμότητα ,αναλογικότητα και συνταγματικότητα των μέτρων καθώς επίσης η αποτελεσματικότητα τους σε σχέση με την προστασία της δημόσιας υγείας δεν αποφασίζεται στα πλαίσια εξέτασης αιτήματος για έκδοση προσωρινού διατάγματος αλλά στα πλαίσια εκδίκασης της κυρίας υπόθεσης μετά από παρουσίαση μαρτύρων συμπεριλαμβανομένου και επιστημονικής μαρτυρίας.

Το Δικαστήριο στο στάδιο εξέτασης αιτήματος για έκδοση προσωρινού διατάγματος σύμφωνα με την νομολογία δεν μπορεί να καταλήγει σε συμπεράσματα και να κάνει ευρήματα που αφορούν επίδικα θέματα τα οποία θα πρέπει εξεταστούν κατά την ακρόαση της αγωγής. Όταν το δικαστήριο περιπέσει σε τέτοιο σφάλμα τότε αυτό το σφάλμα αποτελεί σοβαρό λόγο ανατροπής της απόφασης του πρωτόδικου δικαστή μετά από έφεση.

Μέχρι στιγμής δεν εκδικάστηκε στην Κύπρο καμία υπόθεση με μάρτυρες και παρουσίαση επιστημονικής μαρτυρίας και ασφαλώς δεν έχει εκδοθεί οποιαδήποτε απόφαση δικαστηρίου που να αποφασίζει κατά πόσο τα περιοριστικά μέτρα είναι νόμιμα ή αναλογικά ή κατά πόσον εξυπηρετούν το συμφέρον προστασίας της Δημόσιας υγείας ή κατά πόσον παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό θα γίνει στα πλαίσια εκδίκασης των αγωγών που καταχωρήσαμε και όσων άλλων καταχωρηθούν εναντίον του κράτους ζητώντας αποζημιώσεις για παραβίαση ατομικών ελευθεριών του ανθρώπου και λόγω αμέλειας στην επιβολή δυσανάλογων και καταστροφικών περιοριστικών μέτρων.

Εάν βγει πρωτόδικα μία απόφαση που δεν δικαιώνει τους πολίτες αυτοί δικαιούται να αποταθούν στο Εφετείο και εάν δεν δικαιωθούν ούτε εκεί μπορούν  να αποταθούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network