MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δεν έχει δικαιοδοσία να κρίνει το γλωσσάρι λέει η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας

Advertisement

Sponsored by exness

Δεν έχει δικαιοδοσία να κρίνει το γλωσσάρι, λέει η ΕΔΔ  – Εκφεύγει από τις αρμοδιότητές της

Advertisement

Δεν έχει δικαιοδοσία να λάβει θέση επί του γλωσσάριου, δεδομένου ότι εκφεύγει από τις αρμοδιότητές της όπως διατυπώνονται από τους ιδρυτικούς φορείς της στον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, κρίνει η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Σε σημερινή της ανακοίνωση για την έκτακτη συνεδρία της προχθές Δευτέρα, η Επιτροπή γράφει ότι μελέτησε το θέμα που προέκυψε από τη δημιουργία και κυκλοφορία του γλωσσαρίου, που ετοιμάστηκε από τον ΟΑΣΕ σε συνεργασία με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους εμπειρογνώμονες, υπό το πρίσμα της εξαγγελίας του από αρμόδιο λειτουργό του ΟΑΣΕ.

Η Επιτροπή υπενθυμίζει ότι είχε δηλώσει ευθύς εξ αρχής ότι δεν αποτελούσε μέρος της προσπάθειας αλλά θα έπαιρνε θέση, αφού πρώτα μελετούσε το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του ΟΑΣΕ.

«Εκ του αποτελέσματος όπως αυτό δημοσιοποιήθηκε, η Επιτροπή έκρινε πως δεν έχει δικαιοδοσία να λάβει θέση επ’ αυτού, δεδομένου ότι αυτό εκφεύγει από τις αρμοδιότητές της όπως σαφώς διατυπώνονται από τους ιδρυτικούς φορείς της στον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας».

Ο Κώδικας, προσθέτει η ΕΔΔ, σαφώς ορίζει ότι η Επιτροπή δίδει κατευθυντήριες αρχές στο πνεύμα του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, που σημαίνει ότι έχει δικαιοδοσία να συμβουλεύει τους δημοσιογράφους πώς να ενεργούν μόνο επί των θεμάτων που προβλέπει ο Κώδικας.

«Δεδομένου ότι η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το γλωσσάρι, όπως εξαγγέλθηκε, δεν εμπίπτει σε κανένα από τα άρθρα του Κώδικα, η Επιτροπή έκρινε πως οποιαδήποτε ανάμιξή της θεωρείται άσκοπη, αχρείαστη και εκτός των όρων εντολής και λειτουργίας της και της αποστολής της».

Η Επιτροπή διευκρινίζει για ακόμη μια φορά ότι ουδέποτε όρισε, διόρισε ή και υπέδειξε το μέλος της Χρίστο Χριστοφίδη ως εκπρόσωπό της στην ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΑΣΕ για τη συγγραφή του γλωσσαρίου.

Ο κ. Χριστοφίδης, αναφέρει, ενημέρωσε την ΕΔΔ για τη συμμετοχή του στην ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΑΣΕ υπό την προσωπική του ιδιότητα και μόνο, πράγμα για το οποίο η ΕΔΔ δεν μπορούσε να έχει άποψη.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network