MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δεν αναμένονται ελλείψεις στις κυπριακές υπεραγορές από τον πόλεμο εκτιμά ο Σύνδεσμος Υπεραγορών

Advertisement

Sponsored by exness

Δεν αναμένονται ελλείψεις στην αγορά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία λέει ο Χατζηαδάμου – Ούτε παρουσιάστηκε πρόβλημα στις εφοδιαστικές αλυσίδες – Οι αυξήσεις επισημαίνει ότι δεν συνδέονται τόσο με τον πόλεμο

Δεν αναμένονται ελλείψεις στις κυπριακές υπεραγορές, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών Ανδρέας Χατζηαδάμου.

Advertisement

Όπως είπε, ο Σύνδεσμος είναι σε επικοινωνία τις τελευταίες μέρες με τα μέλη του και δεν έχουν αναφερθεί οποιεσδήποτε ελλείψεις, πέραν των αναμενόμενων παροδικών ελλείψεων που ανανεώνονται συνεχώς.

Δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα θέμα στην κυπριακή αγορά εξαιτίας του πολέμου, ούτε στις εφοδιαστικές αλυσίδες, ούτε στις τιμές, ανέφερε. Όπως σημείωσε, οι αυξήσεις που σημειώνονται σε διάφορα προϊόντα δεν συνδέονται τόσο με τον πόλεμο, όσο με το ευρύτερο οικονομικό πλαίσιο που επικράτησε από το τέλος του 2021. Οι επιπτώσεις από τον πόλεμο πιθανώς να προκύψουν αν συνεχιστούν οι εχθροπραξίες, είπε.

Ο Σύνδεσμος Υπεραγορών, ανέφερε ο κ. Χατζηαδάμου, έχει την ικανότητα ευελιξίας, έχει την εμπειρία και τη γνώση της αγοράς και έχει ικανότητα προσαρμογής. “Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις εδώ και πολλές μέρες”, είπε, ενώ πρόσθεσε ότι και οι προμηθευτές έχουν εναλλακτικές και κάνουν τον προγραμματισμό τους σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο.

“Και η δυναμική της αγοράς και η εμπειρία που έχουμε και με δικές μας εισαγωγές και αγορές και εναλλακτικούς προμηθευτές” θα βοηθήσουν “να αντεπεξέλθουμε με το πιο χαμηλό κόστος σε ό,τι αφορά αυτή την κρίση, αν συνεχιστεί”, είπε.

Όπως σημείωσε, η Ουκρανία και η Ρωσία δεν είχαν μεγάλο μέρος των αγορών στα βασικά αγαθά. Αναφορικά με τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν σε περίπτωση προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, ο κ. Χατζηαδάμου αναφέρθηκε στην Εναλλακτική Αγορά, ενώ είπε ότι τα βασικά αγαθά πρώτης ζήτησης υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες σε διάφορες χώρες.

“Δεν θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα, όπως πιθανώς άλλες χώρες, γιατί έχει σχέση και το μέγεθος της αγοράς μας”, ανέφερε, αφού σε τέτοιου είδους κρίσης, το μέγεθος της αγοράς και των επιχειρήσεων, ειδικά στον κλάδο των υπεραγορών, παίζει σημαντικό ρόλο, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network