MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δεν αλλάζουν γνώμη… δεν εμβολιάζονται οι γονείς του 3χρονου. «Πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα»

Advertisement

Sponsored by exness

Δε μπορεί να φύγει για εξωτερικό προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση το 3χρονο αγοράκι – Δεν αλλάζουν γνώμη οι γονείς που δεν είναι εμβολιασμένοι και ως εκ τούτου δε μπορούν να γίνουν δεκτοί σε ιατρικά κέντρα του εξωτερικού – Το σχόλιο του Υπουργού Υγείας για την υπόθεση

Σε σταθερή κατάσταση είναι το 3χρονο αγοράκι που πάσχει από καρδιοπάθεια και του οποίου η επέμβαση στην Γερμανία ακυρώθηκε εξαιτίας του ότι οι γονείς του είναι ανεμβολίαστοι, όπως έφερε στο φως νωρίτερα η Cyprus Times.

Advertisement

Ωστόσο, «το παιδάκι πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα», επισημαίνει ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Αβραάμ Ηλία.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times, αν και έγιναν όλες οι διευθετήσεις από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να διακομισθεί το παιδί με air ambulance για εγχείρηση στο εξειδικευμένο κέντρο σήμερα, την τελευταία στιγμή οι Γερμανοί ενημέρωσαν τους γονείς ότι το ταξίδι αναβάλλεται, γιατί δεν μπορούν να δεχθούν τους γονείς εφόσον δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού. Επίσης ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να δεχθούν άλλο συνοδό πλην των γονέων του αγοριού.

Το Υπουργείο Υγείας, ανέφερε μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δρ. Ηλία, έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κλειστεί το ραντεβού, «έχουν κανονιστεί όλα και χθες ειδοποιηθήκαμε ότι δεν μπορούν να δεχθούν το παιδί γιατί δεν εμβολιάστηκαν οι γονείς».

Και επιβεβαίωσε, ότι το Υπουργείο Υγείας ήρθε σε συνεννόηση και με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και με το Ισραήλ και λήφθηκε η ίδια αρνητική απάντηση.

«Δυστυχώς οι γονείς δεν αλλάζουν γνώμη, δε θέλουν να εμβολιαστούν και ως εκ τούτου το παιδί δε μπορεί να μεταφερθεί στο εξωτερικό» ήταν το σχόλιο του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα για την υπόθεση του μικρού.

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος για αυτό το γεγονός, ότι στερείται θεραπεία σε ένα μικρό παιδάκι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία, επειδή οι γονείς του είναι ανεμβολίαστοι» είπε ο Υπουργός.

«Θα δούμε πώς θα χειριστούμε αυτό το ευαίσθητο θέμα γιατί δεν θα αφήσουμε την ζωή του παιδιού να κινδυνεύσει», είπε ο Δρ Ηλία. «Θα δούμε πώς θα χειριστούμε αυτό το ευαίσθητο θέμα γιατί δεν θα αφήσουμε την ζωή του παιδιού να κινδυνεύσει», είπε ο Δρ Ηλία.

Οι γονείς που είναι αλλοδαποί εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το περιστατικό και ότι δεν έγιναν αποδεκτοί από το κέντρο στη Γερμανία, ενώ οι αρμόδιοι προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network