MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δεν άλλαξε η πολιτική των ΗΠΑ στο κυπριακό

Advertisement

Sponsored by exness

Εξηγήσεις για την ένστολη παρουσία της ηγεσίας του κατοχικού στρατού σε δεξίωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Κύπρο, δίδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αξιωματούχος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ερωτηθείς σχετικά, είπε πως για αρκετό καιρό η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο φιλοξενεί ετήσια δεξίωση για τις επαφές στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Advertisement

«Αυτό περιλαμβάνει Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι κατά κανόνα συμμετέχουν με πολιτική περιβολή. Φέτος μερικοί Τούρκοι αξιωματικοί επέλεξαν να συμμετάσχουν στην δεξίωση με στολή. Η ενδυμασία αυτών των αξιωματικών δεν αντανακλά κάποια αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Κύπρου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη διαδικασία διευθέτησης, που διεξάγεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για την επανένωση του νησιού σε μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», ανέφερε. 

Ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε πως οι ΗΠΑ μιλούν στο πλαίσιο ενός ευρέος φάσματος επαφών, σε όλη την Κύπρο, σε μια προσπάθεια να προωθήσουν το στόχο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Επεσήμανε πως ένα θέμα συζήτησης με τον τουρκικό στρατό είναι η αναζήτηση των λειψάνων των αγνοουμένων, τόσο Κυπρίων όσο και Αμερικανών, που εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρή ανθρωπιστική ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης.

Σημείωσε ότι ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα παρέχει πρόσβαση σε τουλάχιστον 30 πιθανούς χώρους ταφής σε στρατιωτικές περιοχές, κάτι που θα επιταχύνει σημαντικά το έργο της δικοινοτικής Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων, όπως ανέφερε.

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι δηλώσεις που αποδόθηκαν στην Πρέσβειρα των ΗΠΑ Kathleen Doherty στην ετήσια δεξίωση της Πρεσβείας στις 5 Νοεμβρίου είναι ανακριβείς.

«Ούτε η Αμερικανίδα Πρέσβειρα, ούτε οποιοσδήποτε άλλος Αμερικανός διπλωμάτης που ήταν παρών προέβησαν σε κάποια δήλωση σχετική με τον τουρκικό στρατό. Οι δηλώσεις της πρέσβειρας κ. Doherty στη δεξίωση έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας», ανέφερε.

 Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΤΟ ΒΑΡΟΣ

ShootandGoal